Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
demirfiliz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
|
Konu: herşey benim Gönderim Zamanı: 02 May 2009 Saat 15:33 |
merhaba benim kızım 21 aylık.bizim sorunumuz şimdilerde başlayan herşey benim problemleri:))aslında kızım böyle şeyleri pek bilmiyordu ama bir arkadaşımın kızı var 3 yaşında onunla beraber oynarken hep benim diyordu o çocuk kızımda aynı onun ses tonuyla aynı şeyleri yapıyor ve söylüyor,aslında evde pek görüşmüyorlar 1-2 kez görüştüler,ama parkta genelde beraberler şimdi kızım o çocuğa benim diyor aynı onun yaptığı gibi ve ne topunu ne bebeğini vermiyor parkta ona....bende tamam top senin ama beraber oynayabilirsiniz diyorum başka ne yapabilirim bilmiyorum dediğim gibi kızımda yeni başladı belki 2 yaşa doğru ilerlerken yaşının getirdiği de bir durum dimi.. ama evde bizede aynı şeyleri yapmaya başladı anne resim yapalımmı diyor yapalım diyorum kalemlerini bana vermiyor benim diyor önceden yapmıyordu böyle şimdi oyun oynayamıyoruz bu nedenle..nasıl davranmalıyım yardımcı olursanız sevinirim... son birşey daha bikaç gündür pat diye yüzüme vuruyor çok kötü acıtıyor yani aniden, saçımı çekiyor, bacağıma sarılıp ısırır gibi yapıyor anlatıyorum ama herşeyi anlıyor ama işine gelmeyince anlamıyor (tıpkı oyuncaklarını toplamadığı gibi :)) bu konuda nasıl tepki vermeliyim, çünkü bazen canım acıyor çok ve sabırlı olamayıp bağırıyorum....
|
papatya
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1320
|
Gönderim Zamanı: 12 May 2009 Saat 23:21 |
çocukları benim dönemleri olur. önce sahiplenmeyi öğrenirler, sonra da paylaşmayı. biraz daha sabırlı olmaya gayret edin
|
özlem
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 02:52 |
merhaba özlem hanım yanıtınız için teşekkürler, herşey benim konusu dışında alt satırlarda yazdığım konuyla ilgili de önerilerinizi merak ediyorum,bu aralar o konular daha çok yoğunlaştı çünkü....bide ben genelde çok sabırlıyım ama kızım bazen sabrımı çok zorluyor,mesela onunla ilgilenmek dışında her ne yapıyorsam sürekli beni yanında istiyor mızmızlanıyor kendi kendine durmuyor genelde,ve ya benim yaptığım şeyi yapmak istiyor çok meraklı çünkü yada beni rahat bırakmıyor,bende merak duygusu sönmesin diye genelde izin veriyorum ama bazen sabrımı çok zorluyor,bağırıyorum kendimi kaybediyorum sonrasında çok rahatsız oluyorum bu yaptığımdan ve çok üzülüyorum kızıma zarar veriyorum dimi...çocuklar bu durumlarda çok etkileniyorlarmı merak ediyorum....
|
papatya
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 14:00 |
size vurduğunda yanlış yaptığını söylemek yerine canınızın yandığını, buna ne kadar üzüldüğünüzü gösterin. henüz soyut şeyleri anlaması, sorumluluk alması için küçük. sabrınızı ne kadar zorladığını tahmin edebiliyorum. zaman zaman bağırmayan anne yoktur, çünkü anneler de insandır ve çocukları dışında da yapmaları gerekn ve yapmak istedikleri pek çok şey vardır. kendiniz e karşı da hoşgörülü olmayı unutmayın.siz iş yaparken olabildiğince yanınıza alın ve ona uygun bir iş verin. mutfakta alttaki bir dolabı onun kullanabileceği , canını yakamaycağı gerçek şeylere ayırın ve o dolabı açmasına izin verin. diğer dolaplara da çocuk kilidi takabilirsiniz
|
özlem
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 16:46 |
cevaplarınızın biz anneleri ne kadar rahatlattığını bilemezsiniz çok teşekkür ederim, evet kendime karşı fazla özeleştiri yapıyorum,kıyamıyorum sanki ben hep sabırlı olmalıymışım gibi çünkü anneysem bunu yapmalıymışım gibi geliyor,kendimi yıprattığımın farkındayım ama kızımın psikolojisi gerçekten önemli benim için...
aslında dedikleriniz kızım daha emeklediği dönemlerde yaptım evdeki tüm çekmece ve dolapların kulplarını çıkarttım,ama her odada onun meşgul olabileceği çekmeceler bıraktım içlerini doldurdum zararsız şeylerle.ama kızım çok uyanık onlara izin verdiğimi hissetti ya dokunmuyor bile yada sadece boşaltıp gidiyor ordan:) ama ben iş yaparken mesela temizlik yaparken toz alırken aynısını yapmak istiyor,bende veriyorum camsili eline fısfıs yaptırıyorum ama yetinmiyor kızım malesef onuda onuda herşeyi yapmak istiyor izin verdikçe daha fazlasını istiyor,izin vermezsemde benimde yapmama engel oluyor....kızım hem çok hareketli hemde çok akıllı ikna etmek zor ama benim ikna kabiliyetim oldukça iyi her konuda onun ilgisini çekecek bir şey bulup ilgisini başka yöne çeviriyorum ama bazen bunu yapmak bile çok zor oluyor....biraz uzattım ama sanırım bu yaşlarda bunlara sabretmek gerekiyor.ben zaten 1.5 yaşına kadar hep temizlik için başka birinden yardım aldım kızımı ihmal etmemek için ama biraz büyüdü diye şimdi kendim yapayım diyorum çok zorlanıyorum,sanırım yine yardım almaya devam edicem pes ediyorum....çok teşekkür ediyorum, hoşaçaklın...
|
papatya
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 18:36 |
merhaba özlem hanım, sizi çok meşgul ediyorum ama bu aralar çok çaresizim,ne yapacağımı şaşırdım, kızım herşeye ağlıyor herşeye mızmız herşeye hayır bi yaptığını sürekli yapmak istiyor, ne bileyim dengesiz aşırı davranışlar sergiliyor, bazı makaleler okudum korkunç 2 yaş ilei ilgili :))) gerçekten korkunç:))) ama bunların normal olduğunu bilsemde sabretmek çok zor çok sabırlıyım ama bazen taşıyor kızıma bağırıyorum sonu gelmeyen ağlamalar vs çok bunaldım,kızıma kızıyorum inatlaşmalarımız oluyor,aramızda çok güçlü bir bağ var ama bu dönemde uzaklaşıcaz diye korkuyorum,bide sürekli ben ilgileniyorum babası hiç destek olamıyor akşam babası geldiğinde zaten yatma vakti geliyor,sinirlerim çok kötü durumda:((( ilgisini başka yöne çekin deniliyor ama çok zor bu dönem ayrıca takıntı dönemi sanırım...ilgisini dağırmak eskisi gibi oyunlara dalmasını sağlamak hiç kolay değil, enerjisini atsın diye günde 2-3 saat parktayız en az :)) ama eve çıkarken görseniz bizi :)))) yardımınızı bekliyorum sağolun...
|
papatya
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2009 Saat 18:00 |
merhaba özlem hanım, kızım 26 aylık, yazı denizde havuzda tatil dışında da hergün en az 2 saat parka çıkarak geçirdik...kızım dışarda çok mutlu...ama havalar soğudu gerçi hala hergün 1 saat çıkarıyorum ama yakında çok soğuk olacak ve çıkamayacağız...dolayısıyla geçen sene bile kışı çok sıkılarak geçirdik ki bu sene kızımla ne kadar ilgilensemde yetemeyeceğime eminim...kreş için parktaki arkadaşlarımdan araştırıyorum...biz çerkezköy de oturuyoruz burası küçük bir yer oyun grubu bulamayacağımı söylediler zaten 3-4 kreş var alternatif olarak....ben haftada 3 yarım gün göndermek istiyorum şimdilik, kızımın alışma durumu ve kreşten memnun kalma durumuna göre de yavaş yavaş artırıp tam güne geçmeyi planlıyoruz...ocak-şubat gibi de çalışmaya başlamayı düşünüyorum...bende evde çok sıkılıyorum kızımla çok iyi vakit geçiriyoruz ama ev bana göre değil kızıma 2 yıldan fazla vakit ayrıırp evde bakmış olmam bile çağımızda lüks ve aynı zamanda şans olarak görüyorum tabiki....umarım kızım alışır...benim sorum kreş seçiminde nelere dikkat edeceğim, ve kızıma nasıl bir kreş uygun olur yaşı anlamında gün sayısı vs açısından birde....
kızım çok güzel konuşuyor,yemeğini kendi yiyor,tuvalet eğitimini de 3 ay önce tamamlandı,üstünüde giyinebiliyor genel olarak...kreşe başlamak için bunlar da önemlidir değil mi? kızım yaşıtlarına göre ileri gözlemlediğim kadarıyla....ben hiç bişeyi öğretmeye çalışmadan çok fazla uyaranla karşılaştırmaya çalıştım doğduğundan beri, müzik, resimler, şarkılar vs...şuan 20 ye kadar sayıyor,şarkı söylüyor,dans ediyor,yapbozları yapabiliyor,parkta yaşıtlarının cesaret edemediği şeyleri yapıyor çok hareketli bir kız aslında...çok uzattım ama sadece kreşe başlama yaşı konusunda karar vermek açısından kızım hakkında detaylı bilgi vermek istedim...birde kızım kendi yaşıtlarını pek istemiyor, sürekli komşularımızın büyük kızlarıyla oynamak isteğinde yaşları genelde en az 6 en fazla 12 olan kızlar...kendinden 3 ay küçük veya kendinden 3 ay büyük olanlarla oynasın diyorlar ama kızım onlarla oynamıyor benim kavgası yapıyorlar daha çok...
|
papatya
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 00:48 |
kreşe başlarken çocuklar 3 yaşından küçükse öncelikle günde 2 saat şeklinde başlamak uygun olur. o iki saatte iyiyse süre yaım güne uzatılabilir ve siz işe başlayayna kadar tüm güne alışmış olur. yaşıtlarından ileri olduğuna göre kreşeten zevk alacktır. başlangıçta gitmek istememesi kreşi sevmemekten çok sizden ayrılmak istememesine bağlıdır. kreşte onunla büyük çocuklaradan daha fazla ilgilenildiğinden emin olmanız yeterli
|
özlem
|
 |