Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ağız içi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumağız içi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: ağız içi
    Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 09:43
kadir bey daha önce bu konuda konuşmuştuk kızım 5 aylık olmak üzere..elini ağzının içine götürüp tırnağıyla damağını çekip kanatıyor..[tabi her zaman kanamıyor arada bir kanatıyor]yakalama refleksi var demiştiniz eldiven kullandık ama artık hava sıcak kullanamıyoruz...tırnaklarımızda kısa ama yinede kanatmayı beceriyor..sonrada uzun süre ağlıyor..karnıda ac deil..benim sorum 
1.bunun psikolojik farklı bi nedenimi var[yakalama refleksi dışında]
2.ne kadar süre kanatmaya calışacak
3.bütün bebekler bunu yapıyormu yani kanatmayı..[cevremdeki bebeklerde hiç rastlamadım bu tarz bişeye]
4.yababileceğimiz bişey varmı
dide
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 11:07
Farklı bir neden olabilmesi için, bu şikayetinin yanında başka bulguların da olması gerekli. Hiç çocuk doktoru gördümü? Onunla bu mevzuyu komuştunuzmu??
Yukarı Dön
didecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 22:38
cocuk doktoruna rutin kontrollerini yaptırıyoruz...ama bunu söylemedim parmağını emmesi normal diye...damağını son iki üç gündür kanadıyor zaten...mesela ne gibi farklı bulguları soruyorsunuz
dide
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2009 Saat 10:12
Bu bulgular sizin farkedebileceğiniz cinsten bulgular değil. O yüzden Çocuk doktoru nu sordum. Bir dahaki gidişinizde (eğer devam ederse) doktorunuza bir bahsedin bakalım.
Yukarı Dön
didecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2009 Saat 11:08
ya şimdi kadir bey ben biraz telaşlandım..yani eğer bi problem varsa ne tür bi problemdir..zeka ilemi ilgili yada bedensel fiziksel bişeymi...yani bu konuda ayddınlatırsanız beni çok sevinirim..doktorunada cok güvenmiyorum acıkcası..belirtiyi söylediğimde yakalama refleksi dicek...sizce ne tür bişeydir eğer varsa...doktor bulguları nasıl anlayacak test ilemi..
dide
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 09:42

Merak etmeyin, meme emmesi ve gülümsemesi varsa, zaten zeka problemi yoktur. Yakalam refleksi ile alt dudaktaki yaraları anlarımda, elini çevirip, kasten sert damağını yırtması , bilinçli olarak yaptığının işareti. İlk yırttığında oluşan "kabuk" nedeni ile oraya takmış olabilir .Bir müddet elini ağızına sokamayacağı bir tertip alın. Zamanla unutur. Benim sorduğum, daha ziyade, acıyı hissedip hissetmeme meselesi. Ufak bir çimdik attığınızda veya (en garantilisi) aşı olduğunda ağlıyorsa, mesele yok.

Yukarı Dön
didecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 09:59

öncelikle ilginize teşekkürler...yardımlarınıza sonsuz güvenebilmek çok güzel...dün biraz takip ettim baş parmağıyla galiba damağını diilde yanağının içini kanatıyor..onuda parmağını ağzının içinden çıkarırken yapıyor..parmağını çok sert cekiyor ağzının içinden...acıyı hissettiğini biliyorum aşıdada canı yandığındada ağlıyor..kontrolünü yaptım ağzının içinde kabuk oluşturmamış..gözümün içine bakarak gülebiliyo ve emiyor..parmağını ağzına götürmemesi için nasıl bir yol izleyebilirim..emzik almıyor..elleriyle oynayarak oyalamaya çalışıyorum ama o da cok kısa sürüyor...hatta benim elimi ağzına götürü p onu kemirmeye çalışıyor..

dide
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 10:35
Bunlar önemli değil, siz biran evvel "yalancı memeye" alıştırın. Tırnaklarınıda daha sık kesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.