Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar kacırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar kacırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar kacırma
    Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 23:28
hocam benim arkadasımın kızı var 3 yasında 8 aylıkken anıden atesı cok yükselmeye baslamış aniden cok yükselıyomuş ve cocuk kendini kaybedıyomuş bı sürü doktor tahlıl yaptırmışlar kanında bisey hep cok yüksek cıkınca durumda devam edınce bi test yapmıslar kızın üreme organından ilaclı bi su veriliyormuş bir miktar ve film cekıyolarmış böbreklerı idrar kacırıyor demişler süreklı bactrim kullnıyo şimdi tahlılleride güsel cıkıomus ama 6 ayda bir bu işlemi yapıyolarmıs bir seferinde cok kan gelmiş kız artık büyüdü zaptedemiyolarmş kesinlikle narkozla olmaz diyormus bu işi yapanlar arkadasım test zamanı yaklastıkca bunalıma giriyo cocukta cok kötü oluyor kız cocugu psikolojisi bozuluyo diye cok korkuyolar bunun daha kolay yolu yokmu yada anestezili yapan bi yer varmı siz daha iyi bilirsiniz     saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120013
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2009 Saat 09:38
İlaç üreme organına değil, mesaneye verilir. Siz  şu "bozuk" tahlilleri bana bir yazabilirmisiniz?
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 07:54
hocam emin olmamakla birlikte lökositi yüksekmiş ama ne kadar hatırlamıyor 1.5 sene önce yapılmış ve teshış koymuşlar sonuclarını saklamamış o zamandan beride yükselmemiş yalnız son idrar kültürü iyi çıkmamış antibiyotiğini değiştrimişler bana biraz uzak  arkadasım ulasırsam sonucları size yazıcam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 12:44
İdrar tahlilinde lökosit'e değil, "NİTRİT" değerine baksınlar. Pozitif olması gerekiyor. Negatif ise, kesinlikle idrarı temiz, kurcalatmasınlar.
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2009 Saat 21:38
hocam idrarda degil bozuk olan ilk kan tahlillerinde lökosit yüksekmiş idrarda nitrit negatif çııkmış bu cocuk o hastalıga sahıp değil demekmı yanı bu zor tahlılı yaptırmaları gerekmıyomu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 11:54
Hiçbir zamanda gerekmedi.. Yazık olmuş çocuğa...
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2009 Saat 07:51
Angryhocam insaf ya bu kız bunu 8aylıkten beri çekiyor 3 yasında o zamandan beri ilac kullanıyor bu teshisi koyan nefroloji profu ne diyim sizi tanıdıktan sonra doktora gitmeye korkar oldum bide oğlum var 10 yasında 3  4  aydır bacaklarında lekelr oluştu önce ayagında basladı kasıntı ve kızarıklıkla tırnak büyüklüğünde kızartı oluyo kasıyınca 3 cm kadar büyüyo kururken kahverengi gibi oluyor böyle benek benek oldu bacakları dizlerinden yukarı kadar cıktı cok korktu doktora götüremedim oğlum kilolu bi cocuk bunu karaciğer bozuklugu yapar diyolar alerjiye benzetemedim ne olabilirStar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2009 Saat 09:53
Baçaklardaki döküntüler biraz "böcek ısırığına "benziyor. Fenistil jel. sürün, kaşıntı geçerse, böcek ısırığı demektir. Bir daha ısırmaması için, bacaklarına "Sin-Kov" sürün. Karaciğerle bir ilgisi yok. Bunu Atatürk'ün palavracı doktorları uydurmuştur. Kendileri "Siroz" diye ısrar ediyorlardı, Avusturyadan gelen doktor hadisenin "Üremi" olduğunu ve kaşıntıların, üremi sonucu böbreklerden atılamayan ürenin ciltten atılması sonucu olduğunu söylediğinde çok bozuldular. Bu bilgileri asla halka açıklamadılar. Esas ölüm sebebi, üremidir. Siroz ikinci (tali ) hastalığı idi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.