Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
emir
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
|
Konu: çok önemli Gönderim Zamanı: 11 May 2009 Saat 13:27 |
Sn Kadir Bey, Size danışmak istediğim önemli bir konu var. Kızkardeşim haziran ayında doğum yapacak. Bir iki gün önce doktora gidiyor ve doktoru ultrason ölçümleri sonrası bebeğin omuzla dirsek arasındaki,kalça ile diz arasındaki kemiklerde önceki aya göre uzamanın durduğunu söylüyor. Başka bir doktora görüntüleme merkezine yönlendiriyor,bu doktorda diğerini doğruluyor bir ay içerisinde belirttigim kısımlar uzamamış İnanın çok endişeliyiz ne yapacağımızı bilemiyoruz,kardeşimin ruh hali çok kötü, belki böyle bir konuda bir şey söyleyemezsiniz ama size mesaj atmak geldi aklıma bilgi ve tecrübenize dayanarak sizin yönledirebileceğinizi düşündüm.Neler yapmalıyız,nasıl bir yol çizmeliyiz? ne gibi sorunlar olabilir?
Çok teşekkür ederim
|
SELİME
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118389
|
Gönderim Zamanı: 11 May 2009 Saat 15:50 |
Çocuğun anne karnındaki oturuş pozisyonundan dolayı hatalı bir ölçüm olmuş olabilir. Esasında bu doktorların yaptıkları çok hatalı bir şey. Bu saatten sonra bir şey varsa bile ne yapılabilirki!! 9 ay dur-dur ondan sonra böyle bir şey yumurtla.. Bu kadar zamandan beri düzgün gitmiş, (veya atlamışlar) , sonucta bu çocuk doğacak. Doğumdan sonra bakarız. Varsa bir şey o zaman konuşulur.Aman anneyi üzmeyin.İstanbulda iseniz, Kadıköy'deki "Sono-Med" de bir gösterin.
|
 |
emir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 10:42 |
Sn Kadir Bey, Daha önce sizinle yazışmıştık.Kızkardeşim 37 haftalık hamile ve kordorsentez yapıldı. Sonuç hipokondroplazi dün çapa da heyete girildi sonuç tekrar açıklandı.Genetik doktoru bebeğin kızkardeşime çok benzediğini boyunun 1,50 olabileceğini anne ve babanın da boylarının kısa olduğunu 1,65 ve 1,55 boyları,ilk once akondroplazı demişlerdi Kafasının bıraz buyuk olması ve alnının cıkık olması da etkılı olmustu Fakat Recep Bey herzaman hipokondroplazı oldugunu belirtmiştı.Kafası ve alnının da anne ve babaya benzetmişler.Doğumdan itibaren sıkı takip edilecek ve 3 yasına kadar ıstenen uzama olmazsa ameliyat olabilir demişler.
Hocam ben hipokondroplazi ile ilgili biraz araştırdım.Okuduğum kadarıyla kısa bacaklı cücelik tipi ameliyat dışında tedavisi yok genlerin mutasyona uğramasından kaynaklanıyor Görüntü olarak da çocuklar duymasında ki çaycı hüseyin rolündeki beyefendi Bunlar doğrumudur ?
Hocam benim anlayamadığım gen doktorunun yaptığı açıklama sanki anne ve babanın boyundan Dolayı böyle bir durum ortaya çıkmış gibi hatta anneden mi yoksa babadan mı kaynaklanıyor diye Test de yaptırabiliriz demişler.Bir kızkardeşim var onunda 2,5 yaşında kızı var anne de babada kısa Ama çok şukur boyle bir şey yaşamadık.Hipkondroplazinin de ağır veya hafıf seyredenı var mıdır Orantılı bir vücut fakat 1,50 olma olasılığı var mıdır
Saygılarımla,
|
SELİME
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 11:02 |
Öğrendikleriniz doğru. Benzetmenizde yerinde... Ama onun gibi doktorlar bile var. Zekalarında bir eksik olmuyor. Ayrıca da bizde pek çok insan zaten 1.50 boyunda... İlk mailde de belirttiğin gibi bu saatten sonra ne yapacaklarki??? Aldırmayımı düşünüyorlar??
|
 |
emir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 11:39 |
Hocam nasıl aldırırlar herşeyi normal bebeğin düşünmüyorlar böyle bir şey... Benim biraz kafam karıştı ve sizin tecrübenizden dolayı size bazı şeyleri sormak istedim.Onlarla okuduklarımı paylaşmadım bile Nede olsa zor durum özellikle cocugun psıkolojisi acısından sadece boy kısalıgı degıl vucut orantısızlıgı olması benı endıselendırıyor dusunuyorum sureklı belkı hersey yolunda gıder sadece boyu 1,50 olur boyle bır durum cok cok ıyı olmadı amelıyat olur o da epey meşakatlı ama bize destek olmaktan başka bir şey düşmüyor
|
SELİME
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 19:52 |
Ne şekilde gelirse gelsin, o bizim çocuğumuz. Hiçbirzaman sevgimizi eksik etmeyeceğiz. Dediğiniz gibi, bize düşen , destek olmak. Hayırlısı ile bir doğsun bakalım.
|
 |
emir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2009 Saat 12:33 |
Hocam, Bebeğimiz dün dünyaya geldi boyu 52 kilosu 3.330 bas cevresı 37
Kadir bey, biliyorsunuz kordon kanı ile hipokondroplazi kesinlik kazanmıştı.Ama biz daha kısa bekliyorduk hastanedeki cocuk doktoruda bir şey olmadığını söyledi. Çapa dan 10 gun sonra bizi bekliyorlar Bundan sonra bebeğin gelişimi takip edilerek sonuç alınacak dimi Sizin bu konu ile ilgili tavsiye edeceğiniz doktor varmı Çapa yeterlidir dimi birde normal çocuk doktoru emırgan,istinye tarafında bildiğiniz var mı Teşekkürler
|
SELİME
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2009 Saat 13:48 |
Anladığım kadarı ile; boyu, posu,kilosu orantıları..Bazen ölçüler yanlış çıkabiliyor..Hayırlısı.. Maalesef sizin oralarda tanıdığım bir doktor yok...
|
 |