Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne sutu hakkinda...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAnne sutu hakkinda...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne sutu hakkinda...
    Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 18:55
Merhaba Aziz Doktor Bey;

Gulsum 9 ayini doldurdu.Gecen haftaki olcumlerde 7650gr ve 65cmdi. Ama kakasi nerdeyse dogdu dogali hep yesil. Bir iki kere kestane gibi oldu o kadar.Ben de artik dediginiz gibi takmiyorum ac mi diye.Nitekim tok gorunuyor.Minicik biblo gibi bir bebek iste.Sihhati de yerinde hamdolsun.

-Gunluk 500 ml sut ve sutlu urun tuketim gerekliligi 9.ayda sadece anne sutu alan bebekler icin de gecerli mi?Zira ben sabahlari  verdigim/vermeye calistigim cok az yogurtla yumurta ve oglen az biraz meyve harici SADECE sutumun bittigini gozlemledigim emzirmeler sonrasinda bebegime sut ve sutlu urun teklif ediyorum, bu dogru bir davranis mi ?Zira cogunlukla  sirf ikisini de emmis olsun diye bir gogsum bitmeden oburune geciyorum.Sonrasinda ise halen sutum fiskiriyor!
-Su yerine surekli sut vermek dogru mu? Yaz da geldigi icin su ihtiyacinin tamamini sut ile karsilamak dogru mu? Sut tam olarak suyun yerini tutar mi?
-Su yerine surekli sut vermem emme zamani geldiginde sut yuzunden tok olup az emmesine sebep  olur mu?
-http://www.organicconsumers.org/articles/article_10213.cfm
Avusturalayli arastirmacilara gore disaridan alina D vitamini dogala ozdes olmayip, gunesten alinabilecek D vitaminin emilimini de bloke ediyormus. Bu gorusu nasil degerlendiriyorsunuz?
Guneslendirmenin mumkun oldugu gunlerde de yine D vitamini takviyesine devam edelim mi?

Allah sizden razi olsun...
Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 29 May 2009 Saat 19:06
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2009 Saat 09:26
Sizin bebeğin açığıda olduğundan günde toplam(anne sütü dahil) 800ml. alması (alabilmesi) iyi olur. Sadece anne sütü alan bebeklerin, Afrika sıcağında bile ilave su'ya ihtiyaçları olmuyor.Süt vermekten kastımız, tabiiki, en önce anne sütü, yetmeyen tarafı diğer sütler.
D vitamini ile ilgili bilgi çok yanlış, dışardan alınan D vitamini aynı işi senelerden beri görüyor, (yoksa rickets nasıl tedavi edilebilirdi??) Ayrıca güneş ışınları fazla D vitaminini parçalayabiliyor.Bak: http://ods.od.nih.gov/factsheets/vitamind.asp
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2009 Saat 19:26
Peki; en kisa zamanda uygun bir merkezde sutumu sagdirip bir emzirme icin ortalama kac ml olduguna bakmam gerek demek ki.Emin olmanin en uygun yolu bu herhalde.
Ek gida fazla vermedigime gore su ihtiyaci da pek olmuyordur sanirim.
Dedigim gibi; cogu emzirmeden sonra bakiyorum, halen sut fiskiriyor gogsumden.
Bu durumlarda ekstra sut teklif edeyim mi arakasindan, ya da biberon elimde her firsatta agzina biraz sut tikayim mi( ki azar azar da olsa iciyor oylelikle)?
Yoksa sadece emmenin ardindan vereyim ki bir sonraki emzirmeye kadar aciksin ve guzel emsin!??
Nasil garantiliycem 800ml sutu?

Ornegin bugun 4kere benden emdiginin disinda ancak 150ml icebildi...
Sabak 1 2 kasik yogurtla karistirilmis bir yumurta sarisi(akini pek sevmiyor galiba)
Oglen de 1000mg spirulina 1000mg soya ile karistirilmis 2 3 kasik meyve puresi...

Tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2009 Saat 23:05
Hiç boşuna uğraşma. İş çok basit. Bebeklerde aç kalma işaretleri: 1) Çocuk su teklif edildiğinde içer.2)Günlük idrar sayısı, 4'den az olur.3) Kaka top-top çıkar. Genede şüphelenirsen, mademki anne sütünde çok, sağılmış anne sütünü, olmazsa süt teklif et bakalım alacakmı?? Spirulina ve soya çocuklarda hiç kullanmadım....( Bilinmedik aş, ya karın ağrıtır, ya baş)

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 31 May 2009 Saat 23:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.