Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - silikon emzik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsilikon emzik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: silikon emzik
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2007 Saat 23:22
iyi çalışmalar.. tv programındayken sizi izledim ve silikon emzikler için yorumunuz oldukça kesindi.. bebeğim 6 aylık ve 2 ay önce alt dişleri çıktı şimdi ise üstler çıkmak üzere.. silikon emziğin dişi çıkan bebekler için zararlı olduğunu duymuştum. ancak bebeğim için şu halkaları olmayan uyku emziklerinden almak istiyorum. fakat kullandığım markanın( N..) 2 numarası silikon. sizce nasıl bir tercih yapmalıyım.. ilginize teşekkürler..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5273
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 00:06
canım onun kauçuk olanı var ama kauçuk daha kötü değilmi hemen kopuyor ısırılınca ben de kauçuk kullanmaktan yanayım ama koparınca mecburen slikon aldım bendeConfusedcevabı merakla bekliyorum iyi oldu baktığım burayaSmile
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 02:51

Merhaba Burcu Hanım,

Dişler çıktıktan sonra kesinlikle silikon kullanmamalısınız. Öncelikle silikonun kauçuktan daha sağlam olabilmesi bilimsel olarak mümkün değil. Dünyadaki bütün markaların web sitelerini de incelediğinizde silikon emzikler için "üzerlerinde kesik izi ya da deformasyon gördüğünüz anda değiştirin ya da kullanmayın" şeklinde uyarılar görürsünüz. Bu uyarılarla kauçuktan üretilmiş emzikler için karşılaşmazsınız.
Ben size cevap vermeden önce size düşüncelerini aktaran Özlem Hanım'ın kauçuğun daha çürük olduğu ile ilgili yaptığı yorumu da dikkate almak gerekir tabii ki. Bununla ilgili birkaç fikir yürütebiliriz.
1. Öncelikle kauçuk ve silikonun ne olduğunu hatırlayalım. Kauçuk sarı, silikon şeffaf olandır. Bazen karıştırıldığı için tekrarlamakta yarar görüyorum.
2. Kauçuk emzikler direkt olarak güneş ışığına maruz kalırsa(bu ürünün satın alındığı mağazada da olabilir),sıcak ortamlarda bırakılırlarsa, kullanılmadan uzun zaman bekletilirlerse, sterilizasyon sırasında gereğinden fazla kaynatılırlarsa çürüyebilir, kopabilir ya da parçalanabilirler.
3. Bahsedilen marka gerçekten kalitesiz olabilir veya elastomer dediğimiz yapay kauçuktan üretilmiş olabilir.
Kauçuk emzikler doğru kullanıldıklarında kesinlikle silikondan çok daha dayanıklı ve sağlamdırlar. Bunun hakkında tartışma söz konusu değildir.
Kullandığınız markanın uyku emziği yok. Ya başka bir markanın uyku emziğini kullanacaksınız ya da aynı markanın kauçuk olanına geçmeniz gerekecek.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR

Düzenleyen erkinu - 15 Kas 2007 Saat 02:52
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 12:15
teşekkür ederim Erkin Bey.. tüm Anne olunca ekibi olarak bizlere ne kadar yardımcı olduğunuzu anlatamam.. sorularımızın cevapsız kalmıyor olması çok güzel.. size ve tüm ekibe çok teşekkür ederiz..

N.. markasının 1 nolu halkasız uyku emziğini kullanmıştım. (bu arada halkasız emziklerin uyku emziği olduğunu düşünüyorum ama yanlış değildir umarım..) ve çok memnun kaldım. diğer markalarda bu tür emziklerin 2 numarasında kauçuk mevcut mudur ve bu tür emzikleri önerir misiniz?
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 15:51
Tekrar Merhaba Burcu Hanım,
Öncelikle Anne Olunca Anladım projesi benim gerçekten hem tv programı hem de web sitesi olsun çok inandığım bir proje. Doğrusunu isterseniz ben de sadece Hülya Hanım ve eşi Haluk Bey'i tanıyorum, ekipten başka tanışık olduğum birileri yok. Ben kitabımı yazdıktan sonra prensip olarak hiçbir basılı ya da sanal mecrada yazı yazmama kararı almıştım. Ancak bu proje gerçekten de o kadar  ilgimi çekti ki sizlerle birlikte olmayı hiç düşünmeden kabul ettim. Profesyonel çalışma hayatımın  yanında, bir hobi gibi, bu işi de takip etmeye başladım. Günde en az 5 kere siteye girerek neler olduğuna bakıyorum, bana sorulan soruları yanıtlamaya çalışıyorum. Sizlere birazcık yardımcı olabiliyorsam benim için büyük mutluluktur bu.
Yalancı emzik konusunda ben de yanlış anlamış olabilirim. Öncelikle halkası olmayan emzikler uyku emzikleri değildir. Komple kauçuk ya da komple silikondan üretilmiş, üretiminde sert malzeme kullanılmamış, bebeğiniz gece uykudayken kopma riskine karşı tek kalıp halinde üretilmiş daha açıkçası yalancı emzik parçalarının birbirine monte edilmeden üretildiği emziklerdir. Ve dediğim gibi bahsettiniz N.. markasında böyle bir emzik yok. Gece ya da uyku emziği olarak bahsettiğim tarz emzikleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR

Düzenleyen erkinu - 15 Kas 2007 Saat 15:53
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 16:01
sanırım ben uydurdum Erkin Bey Confused ben o haklası olmayan emzikleri uyku emziği sanıyordum. benim derdim bebeğimin emziğin halkasından çekmesi. zaten uyku sırasında alıyor emziği sadece.. bir de eli falan takıldığı zaman bağırmaya başlıyor. sizin bahsettiğiniz komple kauçuk emzik, ch... markası var bende. tabi sadece diş kaşıyıcı olarak kullanıyor onu. başka pek bir işe yaramadı..LOL siz N.. markasında yok diyince şaşırdım. şimdii... bu bahsettiğim emziği önerir misiniz? söz bu son.. vaktinizi aldım, teşekkürler..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2007 Saat 17:48
Tabii ki öneririm. Zira uluslararası ve iyi bir markadır. Ancak gece emziği değildir, bir kez daha tekrarlamam gerekirse. Kauçuk olduğundan emin olun ve bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için  bahsettiğim konulara dikkat edin olur mu  ?

Sevgilerimle,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 22:15

ilginize çok teşekkür ederim, önerilerinizi dinleyeceğim..

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.