Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar tahlili ve gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar tahlili ve gelişim

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piraye Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07 Eki 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 385
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar tahlili ve gelişim
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2009 Saat 22:12

merhaba kadir bey kizim bugün tam 10 aylik oldu.2 gün önce doktora götürdüm ve yeniden idrar testi yaptirdik bu defa 30-35 lökosit çıktı.ve bize novosef 0.5g iğne verdi.6 gün günde 1 defa perşembe tekrar randevu verdi.ultrason istedi.israrla temizliğine dikkat edin diyor ve ben çok fazla dikkat ediyorum.bezini 3-4 saatten fazla altinda tutmuyorum kakasi zaten yaptiği an değiştiriyorum her gün banyo yaptiriyorum çok temiz baktiğima inaniyorum ama doktoru böyle diyince anlayamiyorum bir çocuğa daha nasil temiz bakilir.bu neden oluyor ne yapmam gerekiyor?

ve kizim bu ay hiç kilo almamiş: tam 32 gün önce boyu 73 cm, kilosu 9.150 iken; 2 gün önce 9.120 gr kilo, 77cm boy çikti. gelişimi nasil sizce?son 15 gündür sadece anne sütü aliyor onun haricinde bir şey yemiyor.bunun için de dr. bize minadex vitamin yazdi. bunun bir faydasi ya da zarari olur mu kullanmali miyim?

son olarak kizim çok fazla öpücüğe maruz kaliyor. hem de çok şiddetli bir şekilde.. kimse bizi dinlemiyor, çok fazla tensel temas içinde 1 aydir insanlarla. bundan olmuş olabilir mi? bu kadar çok tensel temas zararli mi? çok uzun oldu ama çok üzülmeye başladim bu konularla ilgili beni aydinlatirsaniz sevinirim..

çok teşekkürler..



Düzenleyen rahilela - 21 Haz 2009 Saat 22:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 09:37
"Nitrit" değerine bakın, NEGATİF ise, idrar yolu enfeksiyonu yok... Doktorun söylediklerine de kulak asmayın.. Bu durum daha ziyade ağır Antibiyotik kullanılması sonucu o bölgedeki koruyucu bakterilerin yokolması ile olur.Sizin durumunuz hiç uymuyor...Lökosit sayısına değil, Nitrit değereine itibar edin..10 aylık kızın kilosu, 8.600 g. olmalı.. Zaten yarım kilo fazlası var... Çok ellenip öpülmesi ile İYE'nun bir ilgisi yok.. Üst solunum yolları enfeksiyonları olabilir. Novosef, çok kuvvetli bir antibiyotiktir, kültür ve antibiyogram sonucu diğer basit antibiyotikler tesirsiz ise ancak o zaman kullanılması gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.