Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mamayı istemiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMamayı istemiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SCARLET Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: Mamayı istemiyor
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 11:24

Oğlum bugün 5. aynı bitirdi.Hep anne sütü aldı.Sütü sağıp bırakıyorum biberonla keyifle içiyor,stokta süt kalmadığında,zorunluluktan aralarda nadiren mama verdiğimiz oldu,hiç hayır demeden onu da içiyordu,ancak son iki gündür eve süt yetiştiremediğimde verdiğimiz mamaya direç göstermeye başladı.Anne sütüne devam edeceğim ama bu tip acil durumlarda,yani stokta sütüm olmadığında,mama almadığından kutu süt vermeliyim,kabızlık vaya ishal gibi yan etkiler görmeyi beklemelimiyim verirsem,bir de biraz şeker (veya pudra şekeri) ilave edeblir miyim? Bu arada kilo fazlamız var 8.50 kg.civarındayız

Yukarı Dön
tinkerbell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 11:43
Merhabalar Kadir Bey; Ben de 5-6 aydır forumu sürekli okuyorum, üye olmaya gerek duymamıştım çünkü her türlü sorun zaten birilerinin başına gelmiş, size danışmış ve siz de çok güzel önerilerde bulunmuştunuz, bunlardan oldukça faydalandım..
Benimde sorunum aynı, oğlum 5 ayını yenı doldurdu, kilosu da 8,65, ilk defa eşimle akşam dışarı çıktık ve annemlere bıraktık bir de yetişemezsek acıkırsa diye mama bıraktık. Dün 5 saatimiz trafikte geçti ve mecburen mama hazırlamışlar fakat kesinlikle yememiş, 7-8 saat aç kalmış oldu böylece ,.. mama yemeye nasıl alıştırabilirim yavaş yavaş işe de başlayacağım ve 6 aydan sonra buna başlamam gerekecek, bir de böyle acil durumlarda... Tavsiyenizi bekliyorum , Şimdiden teşekkürler Kadir Bey... =)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119037
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 16:52
4. aydan itibaren, kutu sütlerinden verebiliyoruz.. Hiç merak etmeyin, yeteri kadar aç kalınca yer. Önünde yiyeceği varken açlıktan ölen yok... Ayrıca 7.1 kg. olması gerekirken, 8.5 aylık çocuk kilosunda, hiç gözünüz arkada kalmasın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.