Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
tobi
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: sütten kesildi Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 10:09 |
iyi çalışmalar kadir bey. oğlum 18 aylık. 15 gün önce taşınma telaşı nedeniyle annemle birlikte memlekete göndermiştim oğlumu. o vakte kadar tam bir meme tiryakisiydi. yemeklerden sonra bile sırf keyif için emerdi. 6 gün birlikte kaldılar, geldiğinde yine emmek istedi ama daha sonra bıraktırmak güç olur diye vermedim. bi şekilde uzaklaştırdım. şu anda geceleri yine sık sık uyanıyor ve su içiyor. devam sütlerinden veriyorum içmiyor. illaki su istiyor. ayrıca gün içerisinde de 6 öğün yiyor. ama kilosu 10 ve boyu 82 cm. zayıf bi bebek. gün içerisinde toplam öğünlerde yaklaşık 1-1,5 ekmeğin içini yiyor. meyvesi, eti, sebzesi, muhallebisi, kahvaltısı eksiksiz besleniyor. ama yediklerini inkar eden bi çocuk. sizce problem ne olabilir? geceleri su içmeside kafamı karıştırıyor. besleyici değil ama süt içiremiyorum. süt konusunda ısrarcı olmalıyım? ilginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. saygılar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118951
|
Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 11:22 |
"1-1.5 ekmeğin içini yiyor" derken, 1-1.5 dilimmi demek istediniz yoksa, 1-1.5 ekmek(!) mi yiyor....1.5 dilim bile gereksiz, sütü soğuk ve su yerine verin, su isterse, kaynamış ılımış "hamam suyu" gibi ılık su verin. Soğuk sütü tercih edecektir. Süt en az 500ml. olsun. Bunun bir kısmı yoğurt, muhallebi olabilir.
|
 |
tobi
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 09:32 |
hocam 1-1,5 ekmek. dilim değil. sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği toplamında en kötü ihtimalle 1 ekmeğin içini yemiş oluyor oğlum. ama sadece uyurken dinleniyor. onun haricinde sürekli hareket halinde. hiç oturmuyor. kilo alamaması ondan mıdır acaba? ek olarak vitamin vermiyorum. demir ilaçları midesini bozuyor. kansızlık olması kilo alımını etkiler mi acaba?sizce kilo almasını sağlamak için vitamin kullanalım mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118951
|
Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 10:58 |
Tabiatta canlılar, iki türlüdür. Et-oburlar ve ot-oburlar. Buna şimdi birde "hamur-obur" grubu ilave etmek lazım.. Ekmek, ideal bir besin değildir. Karın doyurma aracıdır. Biz çocuklarımızı doyurmayacagız ama besleyeceğiz.. Doyurmak başka, beslemek başka.. Hele verdiğiniz ekmek, "francala" türü beyaz ekmek ise, hiçbir besin değeri yok demektir. En iyiyisi siz ona hiç ekmeği göstermeyin. Onun ekmeği sevmesi, tuzundan dolayıdır. Tuzsuz ekmek alın, onu verin bakın yemeyecek. Günde en az 500ml. süt, bir kuru köfte kadar etli gıda verin. İkinci sırada, yumurta, tahıllar, meyva olsun. Ekmek en sonra..
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 29 Tem 2009 Saat 10:59
|
 |