Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuk zekası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocuk zekası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10081
Mesajın Direkt Linki Konu: çocuk zekası
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 23:43
merhaba benim oğlum 20.11.2002 doğumlu. ben eğitimciyim.  benim oğlum yaşıtlarından çok farklı.
  1. aşırı hayal gücü var
  2. aşırı enerjik( yeme problemi olmasına rağmen)
  3. meraklı
  4. konuşkan, girişken....v.b
  5. kendi doğruları var(ergenlık çağındaki lise öğrencilerim gibi)
  6. .....v.b   Zeka testi yaptırmak istiyorum. istanbulluyum sık sık  oraya giderim.  istanbulda nereye  başvurmalıyım. ayrıca size daha önce yazmıştım  2 elinide kullanıyor.
  7. ne yapmalıyım. bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. ailece kendimizi ona göre yönlendiririz.

teşekkürler   sevgiyle kalın.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 11:45
2 elini kullanmasının bir avantaj olduğunu belirtmiştim. çocuğunuzun zekası yaşıtlarına göre daha fazla olabilir, bu konuda pedagoglara başvurarak bunu öğrenebilirsiniz. ancak önemli olan çocuğunuzda var olan yetenekleri onun yaşamında işe yarar biçimde kullanmasını sağlamaya yöneltecek şeyler yapmak. bu konuda yardım almanız çok yararlı olacaktır. 
özlem
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 12:07
teşekkür ederim. nasıl görüşebiliriz.
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 13:38
şengülcüm bu saydıklarının hepsi benim 12.01.1999 doğumlu oğlumda var. kendi kendine senaryolar yazıyor, gerçi büyüdü eskisi kadar yapmıyor ama aşırı hareketli, çok meraklı, çok konuşkan, çok sevimli, çok akıllı ve en önemlisi kendi doğruları olan bir çocuk. 6 yaşındayken sokağa çıkmasına izin vermedim diye bana yakasını silkti ve yeteer artık bana gençliğimi doyasıya yaşatmadın diye sitem etti ve şimdi 9 yaşı bitecek beni yargılayabiliyor ve kavga ediyoruz dşünebiliyor musun, yeri geliyor beni beğenmiyor falan filan her zaman diyorum ya akıllı çocuk görüyoruz ama çok zor keşke normal zekalı bir çocuk olsaydı bu sıkıntıları o da ben de yaşamasaydık çünkü toplum taşıyamıyor böyle çocukları
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2007 Saat 23:18
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

şengülcüm bu saydıklarının hepsi benim 12.01.1999 doğumlu oğlumda var. kendi kendine senaryolar yazıyor, gerçi büyüdü eskisi kadar yapmıyor ama aşırı hareketli, çok meraklı, çok konuşkan, çok sevimli, çok akıllı ve en önemlisi kendi doğruları olan bir çocuk. 6 yaşındayken sokağa çıkmasına izin vermedim diye bana yakasını silkti ve yeteer artık bana gençliğimi doyasıya yaşatmadın diye sitem etti ve şimdi 9 yaşı bitecek beni yargılayabiliyor ve kavga ediyoruz dşünebiliyor musun, yeri geliyor beni beğenmiyor falan filan her zaman diyorum ya akıllı çocuk görüyoruz ama çok zor keşke normal zekalı bir çocuk olsaydı bu sıkıntıları o da ben de yaşamasaydık çünkü toplum taşıyamıyor böyle çocukları
cnm. sen daha tecrübelisin.  gerçekten akıllı çocukla başa çıkmak zor.  hep kendi biliyor. ....................
cnm. siz istanbulda zeka testi yaptırdınızmı*   yaptırsak  ne olacak demeyin
ben 1. sınıfa başladığında  üstün zekalıların ve normal zekalıların karma olduğu okullara göndermek isterim. bu konuda senle görüşmek isterim.
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 16:33
canım yaptırmıştım 3 yaşındayken 7 yaşındaki çocugun zekası var dediler bu çocukların özel eğitim almaları lazım ve bu özel okullarda oluyor ist. da bir tanedevlet okulu var evimize çoook uzak özel okullarda acayip tuzlu maaşımın hepsini vermem lazım  okula başladıktan sonra testi tekrar yaptırmadık zaten şu an asıl sorun dikkatinin  dağınık olması şu an ilaçlarla onu düzeltmeye çalışıyoruz ilacın biri süper etkiliydi ama tik yaptık çocukta ilacı değiştirdik bu seferde ikkat süresi azaldı hareketliliği arttı bugün yarın tekrar gideceğim kontrole haber veririm sana da ilginç olan ne biliyor musun alper de iki elini kullanıyordu biz zorladık sağ elini kullanması için belki bu bizim yanlışımız
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2007 Saat 18:01
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

canım yaptırmıştım 3 yaşındayken 7 yaşındaki çocugun zekası var dediler bu çocukların özel eğitim almaları lazım ve bu özel okullarda oluyor ist. da bir tanedevlet okulu var evimize çoook uzak özel okullarda acayip tuzlu maaşımın hepsini vermem lazım  okula başladıktan sonra testi tekrar yaptırmadık zaten şu an asıl sorun dikkatinin  dağınık olması şu an ilaçlarla onu düzeltmeye çalışıyoruz ilacın biri süper etkiliydi ama tik yaptık çocukta ilacı değiştirdik bu seferde ikkat süresi azaldı hareketliliği arttı bugün yarın tekrar gideceğim kontrole haber veririm sana da ilginç olan ne biliyor musun alper de iki elini kullanıyordu biz zorladık sağ elini kullanması için belki bu bizim yanlışımız
canım nerde zeka testi yaptırdınız. ben 15 tatilde yani şubatta istanbuldayım. bu işlerle ilgileneceğim. biz el konusunda zorlamıyoruz.  zaten sinirli  iyice sinirli olur.  çocuğum akıllı ama  sınıfta yazıda biraz geri. çünkü aklı fikri oyunda,  hoplayıp zıplamada. işim zor. ama  inşallah sonuç güzel olacak.  murat ında dikkat  süresi az. ama tahminime göre hiperaktif değil.  öğretmenide  öyle diyor.
alper in bu yaşta ilaç kullanmasına üzüldüm. ama çaresinin olması güzel. aslında ist. anne babalara bu konuda eğitim veriyorlardır. cnm size çok iş düşüyor.  anne baba olmak  çok zor. allah kolaylık versin.   ben muratta zorlanıyorum siz 2 çocukla( hemde çok zeki.)   iyisiniz maşallah.  bilgilerini benimle paylaşırsan sevinirim.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.