Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kullandığım vitaminler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkullandığım vitaminler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Konu: kullandığım vitaminler
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2009 Saat 16:00

Hocam merhaba !

Kızım 6,5 aylık monovit ve ferrum kan ilacı kullanıyorum.Ama şuanda kaçar damla kullanmam gerektiğini bilmiyorum.bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.Birde Roravirus aşısı sağlık ocağında yapılmadı 30.01.09 doğumlu kızım şimdi yaptırabilirmiyim.Sonraki dozları hangi tarihlerde yaptırmalıyım?Ayrıca kızımın uyku sorunu var çok huzursuz uykusunda bile saçını çekiyor kulağını çekiyor.ve başını iki yana hızlı hızlı sallıyor bunun sallayarak uyutmaktan kaynaklandığını düşünerek artık sallamıyorum ama o kendini sallıyor ben yapmadığım içinde huzursuzlanıyor.

Oğlum 7,5 yaşında tırnaklarında beyaz kesik kesik çizgiler oluyor vitamin kullandığımızda geçiyor.Vitamin olarak sanasol ve balık yağı seven seas kullanıyorum.Bunlarıda bir hafta birini bir hafta birini kullanıyorum ikisini birlikte kullanmam gerektiğini söylemişti eczane .Doğru kullanım ne olmalı ? bilgi verirseniz sevinirim. Oğlumun tavşan dişleri yanındaki dişlerinden biri düştü 4 aydır yerine yenisi gelmedi bir dişçiye götürmelimiyim.

Şuanda tatildesiniz biliyorum.Bu forumu yeni keşfettim sorularımın yığılmış olmasını mazur görmenizi ve sabır göstermenizi diliyorum.Yanıtladığınız sorulara istinaden gelince cevaplayacağınızdan emin olarak yazıyorum. Big smile
Saygılar....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2009 Saat 14:07
Ferrum kullanmayın, monovit yerine "Multi-Tabs" 1 ml. kullanın.. 3.5 aydan sonra Rotavirus aşıları yapılmaz. Uykuda sallamanızın bir zararı yok.
Oğlunuzun tırnaklarındaki beyaz çizğilerin bir anlamı yok. Vitamin eksikliği ile olmuyor.. Dişlerin çıkışında bir anormallik yok..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 01:28

Peki kan ilacı kullanmayacakmıyım ? Multitabs 1/2 mi tam ölçekmi kullanacağım ve günde kaç kez.

Oğlum için balık yağı ve vitamini nasıl kullanmam gerektiğini sormuştum hocam.Çok sık hastalanan bir çocuk ,sık sık sesi kısılıyor,bağışıklığı düşük ve alerjisi var test yaptırmam gerekti ama nerede yaptırmam gerektiğini bilemedim. Bağışıklığı güçlensin diye imu... ilaçta kullandım.Şimdi 7,5 yaşında çok sık boğaz enfeksiyonu oluyor.Mikrofrekansla bademcikler küçültüldü  geniz eti alındı,yinede hastalıkları hiç bitmiyor. Özellikle kışın haftada bir hasta. Çok unutkan .Kışa hazırlık için önereceğiniz birşey varmı ?

Birde hocam sizemi sormalıyım bilmiyorum ama bende aşırı unutkanlık var.hamilelik te başladı hala devam ediyor.B vitamini kompleksi almamı önermişti birileri ama bebek emziriyorum bir zararı olurmu yada önereceğiniz başka birşey varmı ? Alzheimer olmaktan korkuyorum. Çocuklardan hangisi yanımdaysa diğerini unutuyorum,birşeyi otomatik olarak yapıyorum sonra kim yaptı diyorum.Alışkanlıkları değiştirmek için eşyaların yerlerini değiştirdim ama bunun tam olarak çözüm olmayacağını düşünüyorum.
İlginize teşekkür ederim.Biliyorum tatil sonrası çok yoğunsunuz ama cevabınızı geçte olsa bekliyorum.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 02:10
Hocam kan ilacı ile ilgili düşüncenizi az evvel okudum başka bir arkadaşa yazdığınız cevaptan aldım teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 12:22
Bağışıklığı ilaçlarla kuvvetlendiremezsiniz. Şimdiye kadar yapılanların hepsi hayal ürünü... Bu işler için her 2-3 senede bir yeni bir içat çıkarırlar. Bir gün "Rayma" bilezikleri olur, bir gün, Çinko olur, başka bir gün "Ekinezya" olur...Zaten tarihtede hep vardılar. SmileSmile
 > > Tıp tarihi:
> >
> > M. Ö. 2000 ...... Al bu otu ye.
> > M. S. 1000 ...... O ot kötü, al bu duayı oku.
> > M. S. 1250 ...... O dua batıl inanç, al bu iksiri
> iç.
> > M. S. 1500 ...... O iksirin ne faydası var, al bu
> hapı yut.
>
> > M. S. 1900 ...... O hap etkisiz, al bu antibiyotiği
> iç.
> > M. S. 2000 ...... O antibiyotik kimyasal, al bu otu
> ye.
> > >
> > geldiğimiz nokta bu
> > bana otunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
> .......
>
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2009 Saat 23:42
Zamanla güçlenir.hastalana hastalana değilmi hocam bizim çocukluğumuzda olduğu gibi. Ama şimdi doktorlarımız süper hocam gözlerinde ultrason,monografi,radyoskopi vs herbişey var sana şöyle uzaktan bi bakıyolar şıp diye anlıyolar ne hastalığın var print e de bi basıyolar çarşaf çarşaf ilacıda hazır çıkarıyo oh mis.5,5 aylıkken kızım ateşlendi 40,5 lara falan yükseldi (kulaktan) 3 gün sonra götürdüm doktora bu arada vücudunda kırmızı isiliğin büyüğü benekler olmuştu 5 doktor gezdik en iyiler ,şişli etfal dahil herkes bişi söyleyip dünya ilaç yazdı hiç birini almadım çünkü inanmadım. Alerji dendi ,boğazı kızarmış dendi bi öğrenmişler şimdi neneme sor oda bilir ''augmentine'' dayıyolar onu nasılsa içinde her enfeksiyona iyi gelecek bişiler var ver gitsin.velhasıl kendim için gittiğim sağlık ocağındaki dr kızamıkçık teşhisi koydu içime sindi ilaca falanda gerek yok kendine kendine geçer dediya oh be dedim bi insan evladı var ilaç ilaç diye kıvranmayan. ki ben bu arada nette araştırmalarımda ya 6. hastalık yada kızamık vs diye bakmıştım. görsellerden falan resimlerden neyse demem o ki bu zamanda babasına bile güvenemiyor insan Evlatlarımla ilgili güvendiğim tek şey sanırım hislerim.Birde Sizin tarzınız cevaplarınız rahatlığınız güven verdi. çok sağolun hocam. iyiki varsınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.