Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo alımının yavaşlaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKilo alımının yavaşlaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo alımının yavaşlaması
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 11:58
Sayın Benal Hanım size cevaplarınız için teşekkür ederek bir soru daha sormak istiyorum.

Oğlum 3010gr 50 cm doğdu,şu an 3 ay 1 haftalık.Doğduğundan beri kilo alımı yavaş.1 aylıkken 3490gr,2 aylıkken 4090 gr,şu an ise 4600gr.son 12 günde sadece 150 gr almış.Ben sadece anne sütü veriyorum,götürebildiğim yere kadar da öyle olsun istiyorum.Boyu 59cm,baş çevresi 40cm.Son derece diri ve hareketli bir bebek,gelişimi de 4-5 aylıklar seviyesinde.Sizce artık mama takviyesi yapmalı mıyım? Bebeklerin 3 aydan sonra kilo alımı yavaşlar mı?Bu kiloda oluşu tehlikeli mi? Açlık,doymama belirtisi yok,iştahla emiyor.Geceleri 21:00de yatıp sabah 7:30 a kadar uyuyor ve sadece 2 kez uyanıyor.Tek aklıma gelen aşırı hareketli oluşu.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 23:45
Merhaba...
Bebeğiniz iyi kilo alıyor bir ay daha anne sütü verin ama sanki sonra ek besinler de gerekecek galiba. doktorunuz buna kararı verecektir. Sevgiler...
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 00:04
Benal Hanım teşekkür ederim cevabınız için.
Maalesef doktorumuz bize bu kilonun çok az olduğunu,ayda en az 1er kilo alarak şimdi en az 6 kg olması gerektiğini söyledi.Bebeğime acil mama takviyesi önerdi.Bir doktora daha danıştık o da az buldu ve takviye önerdi.Ama sadece rakamlara bakıp karar veriyor  olmaları içimize sinmiyor.Dediğim gibi bebeğim  çok hareketli,gelişimi hızlı,boyu, baş çevresi normal...
Bizse emmesini 5-6 dakikaya düşürmesinden şüpheleniyoruz.Ardından göğsümü kontrol ediyorum,süt fışkırıyor,yani bitmemiş oluyor.Bebeğim doymuş gibi bırakıp kimi zaman uykuya dalıyor, kimi zaman oyuna başlıyor.
Bir de doktorumuz bebeğin sık sık(1-1,5saat arayla) emdiğinde,5 dakikada doyduğunu ve mide kapasitesinin de bu yüzden küçük kaldığını söyledi.Eğer 2,5-3 saatte bir emerse daha çok süt çekip daha uzun süre emmeyeceğini dolayısıyla midesinin de büyüyeceğini anlattı.Yani her istediğinde meme vermememi,bekletmemi önerdi.
Böyle bir şey mümkün mü?Doğduğundan beri her istediğinde emziriyorum.Bu gündüzleri 1,5 saate bir, gece de uyandıkça 4-5 saatte bir oluyor.
Yardımınıza çok ihtiyacımız var,inatla sadece anne sütü verdiğimiz için eleştiriliyoruz.
Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2007 Saat 16:00
Merhaba...
Güvendiğiniz bir hekimiz olmalı ve tüm aklınıza takılanları onunla paylaşmalısınız. 3010 gr doğan bebek beşinci ayın sonunda doğum ağırlığının iki katı olur. Doktorunuza katılmama mümkün değil. Bebeğinizin kilo alışı sınırda olmak üzere kabul edilebilir düzeyde ama önceki cevabımda dedğim gibi bir süre sonra takviye gerekir. Özellikle son zamanlarda çok az kilo aldığına dikket edilecek olursa. Her ağladığında emzirmeniz bu aylarda biraz disipline edilmeli. Buna katılıyorum. En azından önce 2 sonra 3 saatte bir emzirmelisiniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2007 Saat 14:04
Benal Hanım,
Size yardımlarınız için çok teşekkür etmek istiyorum.Sayenizde kafa karışıklığından kurtuluyoruz.Size son durumumuzu da bildirmek istedim.
İkinci doktorumuzun isteği üzerine idrar kültürü de yapılmıştı.Sonucu dün çoktı.Doğru ifade edemezsem kusura bakmayın,100.000 bakteri türemiş.Antibiyotiğe başladık.10 gün kullanıp tekrar kültür yaptıracağız.Doktorumuz kilo alımının yavaşlamasının bundan kaynaklanabileceğini söyledi.Doğru mudur?Sabah akşam 1/3er ölçek antibiyotik veriyorum.Çok üzüldüm tabi,o kadar çok da dikkat ediyorum ki anlatamam.
İdrar yolları enfeksiyonunun kilo alımı yavaşlaması,sık sık uyanma..vb şikayetlere yol açtığını okumuştum.Biz de bunlar vardı.Herkes sütüm yetmiyor diye mama vermem için ısrar ediyordu...

Size iyi çalışmalar diliyorum.İyi ki varsınız.
Saygılarımla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.