Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikizler ve ek gıdalar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumikizler ve ek gıdalar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Konu: ikizler ve ek gıdalar
    Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2009 Saat 22:31
Kadir Bey, merhaba.İrem ve ece 24 eylülde tam 6 ayını doldurmuş oluyorlar.Şu ana kadar İrem'e sadece anne sütü vererek Ece'ye de sağılmış anne sütü biberonla+ek kutu sütü ve mama ile gittik.bu aşamadan sonra sütüm sadece bir bebeğe yetecek kadar azaldı.Ece'ye sadece 2 öğün anne sütü ancak verebiliyorum.Kalan kısmını süt veya mama ile idare ediyoruz.İrem emiyor.ama göğsümdeki mastitten dolayı sütümde azalma var.Sık emzirdiğim halde doymadığı oluyor.Eski mailleri okudum ve bir çok yeni şey öğrendim.Ama her çocuğa göre değişiyor.24 eylülde göreve başlayacağım.İrem  kaşıkla içebiliyor.biberon almıyor denedim.bir de ikisi de çok şükür kutu süt alıyor oldular ama sade olarak pek içiremiyorum İrem'e emzirdikten sonra(50-60 cc içine 1 cici bebe denedim)içti.ek gıda olarak bu güne kadar 1 kez elma püresi denedim 2-3 kez de evde mayalanmış yoğurt denedim.yemilerdi.fakat sonrasını cesaret edemedim.Ayrıca 6900 gr ağırlığındalar .Doğum ağırlıkları Ece 1850 İrem 2200 idi.
hocam bundan sonra emdikleri kadar emecekler ama okul müdürüyüm dolayısıyla emzirme imkanım olamayacak üzgünüm.Sabah emzireceğim. diğerini de besleyeceğim.hocam bir de ek gıdayı verirken  yöntemi nasıl olacak.önce anne sütü daha sonra ek gıda şeklinde arka arkaya mı verilecek.yoksa ek gıda başlı başına tek öğünde mi verilecek.bakıcının elinde sağılmış anne sütü ve kutu sütü olacak.ayrıca ek gıdalar. beslenme proğramı ile bu konuyu aydınlatırsanız çok memnun olacağım.. Bir de ancak ikindi 4 'te evde olabileceğim olmadığım öğünlerde nasıl bir beslenme proğramı önerirsiniz.önerileriniz benim için değerlidir saygılarımla.Star

Düzenleyen rosefrom - 17 Eyl 2009 Saat 08:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2009 Saat 14:45
Anne sütü ile doymazsa, ilave süt tabiiki verebilirsin. Sağılmış süt vereceksen ve  bir öğün doyuracak kadar verebiliyorsanız,, ilave sütegerek kalmaz. Duruma göre ayarlayın. gittiği kadar anne sütü ile götürün. Kendinizi anne sütü vereceksiniz diye paralamayın.
Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2009 Saat 20:27
hocam ilave sütten başka bir şey yemiyecekler mi.bir de 3 saatte bir emziriyorum.kahvaltı ve küçük yoğurt vermemin bir sakıncası varmı .günde 500-600 ml süt ve sonrası ne olursa şeklinde mi.hocam birde küçük d..no yoğutlar var kahvaltılık bisküvili bu gün yedirdim yediler.öğün arasında.bunu ne kadar süte karşılık düşüneceğiz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2009 Saat 10:16
Anne sütüne ileveten verdiğin süt miktarı, zaten 1-2 defa ise, çok çeşitlendirmenin bir anlamı yok. Eğer ilaveten verdiğiniz süt miktarı, 3x100ml. den fazla oluyor ise, diğer gıdalara (kahvaltı, yoğurt ve muhallebi), geçilebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.