Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi hakkında
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2009 Saat 23:41
hocam iyi çalışmalar...

son günlerde size domuz gribi ile ilgili çok soru soruluyor hocam farkındayım ve sürekli cevaplarınızın takibindeyim..aydınlattığınız,ve sabrınız için teşekkür ederim...

yanlız durumumun biraz özel olduğunu düşündüğüm için sorma gereği duydum sizeEmbarrassed

hocam Diyarbakırda yaşıyorum,duymuşsunuzdur okullarımız bi hafta tatil oldu...pazartesi günü oğlumu okula gönderdim,yarım saat sonra tel geldi ve domuz gribine yakalanan üç çocuk nedeniyle okulun tatil olduğunu söylendi...alel acele okula gittim,veliler kapış kapış çocuklarını alıyorlardı...zaten ilk bizim okulda görüldü malesef bu virüs...pazartesi ve salı bişeyim yoktu,ama dün akşam boğazım yanmaya başladı,bu sabah sesimin kısıklığıyla uyandım...ciddi baş ağrısı,boğaz ağrısı,vücudumun heryeri acıyordu..akşama doğru ateşte çıktı..yani bu durum olmazsa klasik grip geçiriyorum derdim...ama bu durum olduğu için şüphelendim ve hastaneye gittik..tıklımtıklımdı hastane önüConfusedben hastaneye gitmeden önce  ateşliydim..38,5 derece..ama oraya gidene kadar düştü biraz...orda sadece ateşe bakılıyordu,ateşi olanı alıp tükürük örneği alıp ankaraya gönderiyolarmış..benim ateşim yok diye klamaxin antibiyotik ve katarin verip gönderdiler...onlara ateşim vardı düştü desemde sadece ateşlileri alıyorlardı..zaten eve geldikten sonrada ateşim yine çıktı,şuan tişörtüm bana değince bile acıyor vucudum...çok güç yazıyorum hocam şuan size..
ben aslında korkmuyorum öyle domuz gribinden falan..sizinde söylemlerinizle daha rahatım..zaten burdaki virüslü çocukların ikisi iyileşti çok şükür,haberlerini aldık...sadece hastanede öyle baştan savdıkları için sizinde fikrinizi almak istedim..sadece içim daha rahat etsin diye..bu ilaçlara devammı yoksa tavsiye ettiğiniz bişey varmı hocam..veya herhangi bi tahlil falan yaptırmalımıyım tekrar doktora gidip...
teşekkür ederim cevabınıza şimdiden,iyiki varsınızKizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 11:01
Hiçbir ilacı kullanma ve sakın ateşini düşürme. Grip ile mücadelede tabiat size, "ateş" gibi etkili  bir silah vermiştir. Ateş, virusların çoğalmalarını (replikasyonlarını) önler. Sarıp sarmalanın, iyice ateşiniz çıkarıp bir ter atın, bir günde gribi yenersiniz. Söylenenlerin hiçbirine kulak asmayın.. TAHLİLLERLE DE UĞRAŞMAYIN..
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 01:48
Hocam Çocuklarda da mı aynı tedavi yolunu izlemeliyiz ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 11:31
Evet, ateş düşürücüleri vermeyin, hele soğuk tatbikini asla yapmayın.... Daha tafsilatlı bilgi için benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.