Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı gelmeden
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı gelmeden

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı gelmeden
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 23:21

3 gündür burnu tıkalı olan oğlumu (1. sınıfta) bugün okuldan aldığımda ağlıyordu.Çok halsizdi ve bacaklarım ağrıyor karnım ağrıyor üşüyorum diyordu.Zor yürüttüm.Daha sabah burnundan yeşil renkli pislik çıkarmıştı.Ben önerdiğiniz grip tedavisini uyguluyordum.Sabah etütde karnı ağrıyor diye yatmış ama iyi görünüyormuş.Ben akşam gördüğümde Genel durumu kötüydü ve ateşi koltuk altı 38.9 çıktı.Titredi bir süre.ben de çok huzursuzlanınca ibufen verdim.50dk  sonra 37.9(yemek yedi ),50 dk sonra 36.9 oldu.4 saat arayla ver dedi doktorumuz.Ama şu an ateş yok.Ben de vermedim.aşı gelmeden grip oldu.Hangisi acaba?Aşı gelirse hala vurduracak mıyım?Bu ateş ne ateşi acaba?

oğlum ve ben
Yukarı Dön
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 23:27
Hocam öksürüyor demeyi unuttum.Daha önceki günler sertti.Ballı limon zencefi viks derken sanırım yumuşak ama balgam çıkartamıyor henüz.Öksürük devamlı değil.Gün içinde seyrek ama dolu dolu gibi.
oğlum ve ben
Yukarı Dön
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 00:09
İbufenin üzerinden 6 saat geçti yine ateş yükseldi biraz 37.5Üşüyorum dedi ve uyudu tekrar.
oğlum ve ben
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 13:25
Ateşten korkmayın, eski palavralar kulak asmayın. Benim"Ateş ve Havale" ile ilgili makalemi okuyun. Muhtemelen domuz gribi ama genede aşısını olsun derim.. Hiç garantisi yok. Uyuyan çocuğu uyandırıp ilaç verme. Ateşli kalırsa hastalığı daha kolay atar. Limonlu bal, serum fiz. ve Coldmix yeterlidir.  
Yukarı Dön
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 19:04
Benim çocuğun ateşi düştü 1.5 gün sonra.Genel durumu iyi gözüküyor.Ama ben çok hasta oldum aynı anda.Çocuk şu anda ara ara hapşırıyor ama burnundan çıkan enfeksiyon rengi değil.Öksürüyor ara ara sert değil ama dolu gibi , bir yerim ağrıyor da demiyor.Ama ateşi düştükten sonra biraz koşmuştu alt baldırlar hamlamış yürümekte zorlanıyor.Okula yollasam mı?Zaten geçen hafta 2 gün gitmedi ve bana kriz geçirtti ödev diye.Ben de öğretmenim ve oğluma bakacak kimsem de yok.Babamız şehir dışında.Ne yapsam hocam?İlaç kullanmıyorum.Sizin grip tedavisi hariç
oğlum ve ben
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 15:21
Sizde ateşinizi düşürmeyin.. Adele ağrılarının olması çok doğal, proteinli gıdaları arttırın, faydası olur. Bizim grip tedavilerini uygulayın.
Yukarı Dön
mihri Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 18:47

bugün oğlum iyi görünüyordu ve öğleyin okula gitti.Ama akşam aldığımda atleti terden su gibiydi.Bütün tenefüslerde koşmuş.Tembihlediğim halde.Ateşi yok.Hemen banyo yaptırdım.Göğsüne viks sürdüm.Uyudu kaldı yorgunluktan.Bu arada öksürüyor ve gözlerinin etrafı kızarık ve çökük.Uyurken dinledim göğsünden az hırıltı  geliyor gibi geldi.Ben de çok hastayım ve sinirlerim bozuldu artık.Yastığa cold-mix döktüm.Doktora götürüp ciğerlerini dinletip film çektiriyim mi acaba?Röntgenin de zararı var.Daha önce zatürre olmuştu.Ama ciğerleri su toplamayan türü tekrarlamaz demişti.Korkuyorum yine mi diye.Burnu akmış bugün ama kurumuş içinde.

oğlum ve ben
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 22:20
Ateşi olmayan bir çocukta, sizin düşündüğünüz hiçbir hastalık olamaz. Limonlu bal, serum fiz. ve Cold-mix'e devam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.