Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kudicem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
|
Konu: Geniz eti Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 14:40 |
Merhaba Hocam;
BU geniz eti dedikleri şey nasıl bir şey nasıl teşhis konulur? Oğlum 8 aylık ve hırıltısı geçmeyince doktora gittik ; ben geniz akıntısı var zannedip serum fizyolojik damlatıp otribebe ile çekiyordum biraz iyi geliyor gibiydi. Doktor geniz eti olabileceğini söyledi, zyrtec damla verdi (günde 5 damla) bide odada su içine çin yağı damlatın dedi.
5 gün oldu kullanıyoruz ama ağzında emzik olunca yine uyuyamıyor ağlayarak uyanıyor. Bu durum geçici mi yoksa gerçekten geniz eti alınana kadar böyle mi sürecek?
Çok sağolun hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118703
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 15:24 |
Sallamış,,,, bu yaşta "geniz eti" olmaz... Geniz eti, yuvaya başladıktan sonra, sık hasta olmakla olur..Geniz eti bir lenf bezi olup, sık enfeksiyon alınınca büyür, enfeksiyonlar kontrol altına alınınca küçülür.. Siz yastığına 2 damla "Coldmix" damlatın...Serum fiz 10'ar damla ile burnunu açmazsa, "İliadin ped. damla" burnuna 3 gün, günde 2defa ikişer damla damlatın..
|
 |
kudicem
Üye
Puanlar: 35
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2009 Saat 13:58 |
Doktor bey, lütfen yardım edin ne yaptıysam işe yaramıyor. Oğlum gecleri resmen horluyor. Bu burun tıkanıklığına felan da benzemiyor.yastığa coldmix damlatınca çok iyi geliyor 3-4 saat rahat uyuyor ama o horultusu benim içimi parçalıyor. en son doktor "ben burnu akıyor diye zyrtec vermiştim artık akmıyorsa mukotik kullan belki arkada dolu kalmıştır" dedi. Bu ne deneme tahtası olduk. Ne olur bir yol gösterin. Başını biraz yüksek yatırınca da rahatlar gibi oluyor. Otri bebeyle çekiyorum hiç birşey gelmiyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 10:21 |
Benim dediklerimi yapın, sakın "soğuk algınlığı" ilacı veya "öksürük ilacı" kullanmayın..
|
 |
a.yaman76
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 11:01 |
dr.bey8 yaş oğlumda da geniz eti var deniyor.ağzı genelde açık.horlaması yok.9 aylık ken akut tonsillit bi oldu sonra çok sık tekrarladı.ana sınıftan sonra arası açıldı.2 kez de kr.tonsillit geçirdi.geniz eti varmıdır.ne önerirsiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Kas 2009 Saat 13:05 |
Doğru-dürüst bir KBB doktoru bulmanız zor... İliadin ve Cold-mix netice vermezse, ve gece sıkıntısı olursa ameliyat düşünülebilir.
|
 |
a.yaman76
Üye
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 11:11 |
dr.bey iliadin 3 gün 2*2 mi?,birde cold mix ben burda öğrendim .kullanımı hakk.bilgi lütfen.teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Kas 2009 Saat 13:32 |
Her iki burun deliğine ikişer damla , sabah akşam, 3 gün...Cold-mix, yastığına 2 damla..
|
 |