Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
humeyram
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
|
Konu: acill !!! (ateş) Gönderim Zamanı: 14 Kas 2009 Saat 23:07 |
İyi akşamlar doktor bey;
5.5 yaşında kızım var ağızdan ateşini ölçtüm 39.2 (şuan itibarı ile) dolven şurup verdim ılık su ile kompres
yaptım pek ateşi düşmüyor, öksürüğü var büyük ihtimal ile faranjit
bebekliğinden beri faranjit oluyor sürekli doktora gitmedim hangi ilacı
kullanmalıyım veya ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum
teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 10:26 |
Çocukların 10 ateşli hastalığından 8-9'u viral olup, ancak 1-2 si bakteriyeldir, sadece bu 1-2 vak'aya antibiyotik gerekir. Eğer burnunda su gibi bir akıntı başladı ise, bu grip demektir, 2-5 gün ateşi olacaktır. Ateş ile uğraşmayın, hele soğuk tatbiki asla yapmayın. Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun. Antibiyotik gereken durumlarda, dil de beyaz/sarı tabaka olur ve ağızda fena bir koku oluşur. Bunlar yoksa, antibiyotik beyhudedir. Bununla ilgili eski maillerde bakın.
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 15:31 |
bugun doktora gıttık..genız akıntısı var dedı..cıgerlerı temız dedı..bogazda problem var.son 2 aydır oksuruk var bazen hafıf bazen yogun ve ateslı..dılının uzerı beyaz ucu cılek gorunumunce..ılac olarak augu....ates ıcın ıse 2 ılac verdı 3 saatte bır donusumlu kullanılacak..atesı 40 buldu..ayrıca ateslıyken atesı yokkende sureklı usuyorum dıyo..bugun kusma ve ıshalde basladı..reflu testı yaptırın dedı doktor.sureklı faranjıt oluyorsa dedı..gelısımı cok ıyı boyu kılosu gıdasınada dıkkat edıyorum..ama bı turlu su duruma engel olamıyorum..ben mı bı yerde yanlıs yapıyorum?
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 18:13 |
dr. bey bugun gıttım dr.ates dusurucu olarak 2 ılac verdı pedıfen ve calpol 3'er ssat arayla bı ondan bı ondan calpolu verdıgımde kusuyor ıcmek ıstemıyor..sadece pedıfenı 3 'er saat arayla versem olurmu..atesı yıne cok cıkarsa ıcmezse napayım?kustuktan sonra yıne aynı ılacı vermemın zararı olurmu..sımdıden tesekkurler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 18:37 |
Çocuğunuz "Domuz gribi" geçiriyor...Bütün ilaçları kesin, hele ateş düşürücüleri kesinlikle vermeyin. Eğer yi bir terletme yapabilirseniz 1 günde işi bitirirsiniz. Dilinin çilek görünümünde olması dili paslı değil demektir. Pas durumunda o kımızı noktacıklar hiç görülmez.
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 18:48 |
Şuan hamileyim korkuyorum iki doktor farklı şeyler söylüyor, boğaz enfeksiyonu teşhisi konuldu burnundan su gibi akıntı var ateşi olduğu halde üşüyorum diyor. Ateşi 40ı buluyor ilaç vermezsem bişey olurmu bu arada yemek yemek istemiyor gözdede akıntı var (öncedende vardı) yardımlarınızı bekliyorum..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 20:32 |
Hasta kim?? Çocuğunuz ise yaşı kaç.. ?
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 21:42 |
kızım hasta..5 bucuk yasında cumartesı aksamdan berı yuksek ates var..dun a gecede cok ateslıydı hıc ılac vermedım.mudahale etmedım.burnunda akıntı hapsırma oksuruk kusma ıstahsızlık halsızlık ası derece vardı..bugun kusması durdu yemeye basladı..oksuruk devam edıyo burun akıntısıyla..bende hamıleyım dogumuma 4 gun var..domuz grıbı ıse kızım banada gecmısmıdır.. test yaptırmalımıyım? atese mudahale etmıyorum 39 bucuga kadar cıkıyo vucudunda bı ahsar bırakırmı? bebek dogdugunda rısk nedır?nasıl koruyacagım kızımda grıp varsa? nasıl anlıcam gec kalmaktan korkuyorum..sımdıden tesekkurler sabırsızlıkla beklıyorum cevabınızı..cok kafam karısık..
|
 |