Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hormon tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhormon tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedozcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: hormon tahlili
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2009 Saat 22:00
merhaba hocam,

önceki cevalarınız için çok teşekkür ederim. sorum ben hipotroidi  hastasıyım ve talesemi minör taşıyısıyım bebeğim 5 aylık .. 1 aylıkken tsh t3 t4 baktrdım bişey çıkmadı.. guatr tahlillerini ne kadar süre ile yaptırmamı önerirsiniz guatr olmasından çok korkuyorum. ayrıca hemoglobin elektrofrezini kaçıncı ayda yaptırabilirim.. hemogram yaptırdım hct 31 hbg 11 çııkmıştı. Ayrıca sadece emziriyorum
cevaplarınız için teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 20:04

Hiç bunlarla uğraşma, Bu kadarcık çocuğun bunlar için hırpalanmasına hiç gerek yok, ilerde şüpheli bir durum olursa bakılır. Thallassemia'nın hiç acelesi yok, Hipotiroidi yönünden de zaten bakılmış, şimdilik tekrarına gerek yok... Hgb 11 o yaş için  baya iyi bir değer.

Yukarı Dön
sedozcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 23:34

çok teşekkürler Hocam cevaplarınız için, bu konuyla ilgili bir sorum daha olacak benim tsh değerim 2 aydır 10 larda  düşüremiyorum.ve sadece emzirdiğim için acaba 5 aylık kızımı etkilemiş olabilirmi? bu durumdada kızıma tahlil yaptırmamamımı önerirsiniz

sevgiler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2009 Saat 16:57

TSH'ın ne kadarı sütünüze geçecekte, ne kadarı mide asiti tarafından parçalanmadan barsağa geçecekte, nekadarı emilecek...Çok uzak bir ihtimal.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.