Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - h1n1 aşısı ve gebelik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumh1n1 aşısı ve gebelik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BANU Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: h1n1 aşısı ve gebelik
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2009 Saat 08:21
hocam öncelikle günaydın,bu sefer size kendimle ilgili bir soru sormak istiyorum sizin bilgilerinizide almak istedim,16 aylık kızım ve ben yaklaşık 1 ay önce domuz gribi aşısı olduk,ve hiç bir yan etkide yaşamadık,hocam ben geçen hafta cuma günü gebe olduğumu öğrendim ve dün akşam kadın doğum dr gittim,ona aşı olduğumu söylediğimde yüz ifadesi değişti,bunu bebek için sakıncalı olacağını intaniye dr konuşup beni arayacağını söyledi,ayrıca hocam 6 hahtalık gebeyim,ve kalp atışı göremediğini söylediiiii,eşim ve ben ordan ayrıldıktan sonra diğer bi kadın doğum uzmanına gittik,oda tam tersi bebeğin kalbinin attığını söyledi (bende gördüm ultrasyonda) vede aşı olduğmu söylediğimde,hiç bir etkisin olmayacağını diğer gebeliğimde tetanoz aşısı  olduğumu ve bebeğe bir etki yapmadığını dile getirdi,hocam kafam çok karıştı sizin bu konudaki fikirleriniz benim için çok önemli ,cevabınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2009 Saat 10:29
Sizin gibi olupta "grip" geçirenlere bir şey olmuyor, keyfinizi bozmayın, ikinci doktor ile devam edin...
Yukarı Dön
BANU Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2009 Saat 11:16
hocam bana ne pimpirikli diyeceksiniz biliyorum ama bişey daha sormak istiyorum,gebelere yapılan aşı ile normal insanlara yapılan aşının farklı olduğu söyleniyor,bunun bebek açısından bir sakıncası olurmu hocam ilerde sakatlık v.b gibi şeyler,ayrıca hocam benim tekrardan gebelere uygulnan aşıyı olmama gerek varmı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2009 Saat 20:43
Aradaki fark, "Adjuvan" olup, olmaması. Bu yeni adjuvan (Squalen)  henüz gebelerde denenmediği için özel(!) adjuvansız aşı yapılıyor. Zararlı veya zararsız olduğu gösterilmemiş olduğu için... Belkide hiç zararı yok ama şimdilik elimizde bir ispatı, garantisi olmadığından ve kimse risk almak istemediğinden bu gürültü-patırtı kopuyor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.