Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşıya rağmen domuz gribimi??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAşıya rağmen domuz gribimi??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Konu: Aşıya rağmen domuz gribimi??
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2010 Saat 13:37

Kadir bey bir soruya cevabınızda domuz gribi olması için önce ateş,sonra nezle,kusma ve ishal demişsiniz.Oğlum 23 kasımda ve 25 aralıkta domuz gribi aşısını oldu.Çarşamba gününden beride rahatsız.Önce ateşlendi,sonra şiddetli burun akıntısı hapşırık oldu.sonra şiddetli kusmaları oldu ve dün geceden beride ishal.çarşambadan beride hiçbişey yemedi neredeyse.Ailecek domuz gribi aşımızı olmuştuk.Ama bende 2 gündür iyi sayılmam.Dün bende kustum ama arasıra hapşırma ve mide bulantısı dışında diğer şikayetler şimdilik yok bende.4  aylık kızımda hapşırıyor ve öksürüyor....Sizce bizim rahatsızlığımız nedir,ne yapmalıyız???

Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2010 Saat 13:07
Doktor Bey oğlumun şikayetleri dün akşam azaldı galiba iyileşiyor ama kızımdaki öksürükten dolayı hırıltılarda çoğaldı.Serum fizyolojik ve cold mix kullanıyorum.Bu hırıltılar ne zaman tehlikeli olabilir,ne zaman ilaç kullanmak gerekir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2010 Saat 13:15
Tehlikeli bir durum oluşurken, ateşi çıkar. Ateşi yoksa korkmayın..
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2010 Saat 12:37

Kadir Bey oğlumun şikayetleri azalıyo iyileşiyo galiba demiştim ama öyle olmadı maalesef.1 haftadır kakası neredeyse beyaz renkte.dünde 2 kere öyle yaptı.akşam üzeride fışkırtarak kustu yineUnhappybu sabah doktora götürdük.kan idrar ve kaka tahlili istedi.Kan tahlilini verdik ama henüz idrar ve kaka tahlilini vermedik.sonuçları sizede yazarım ama neden bu kadar sürdü bu rahatsızlık birde beyaz renkli kakada ciddi bi rahatsızlığamı işaret eder????

birde kızımın hırıltılarını yazmıştım size.serum fizyolojik ve coldmix kullanmaya devam ediyorum ama azalacağına artıyor hırıltılar.doktora onuda götürdük.hırıltıları çok derinden dedi ve bi sürü ilaç verdi.
sabahları 2/3 ölçek zimax,günde 3 defa 1 çay kaşığı ventolin ve günde 2 kere 1 çay kaşığı asist.
bu kadar ilacı 4 aylık bi çocuğa vermek ne kadar doğru ama ya kullanmazsam bu sefer rahatsızlığı dahada artarsa.İstanbulda olmamanın dezavantajlarını maalesef böyle durumlarda çekiyoruz,ne yapmalıyız??....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2010 Saat 14:57
Domuz gribinde ; ateşten sonraki bulgu, bulantı, kusma ve ishaldir. Nezle hali ve öksürük bazan hiç olmuyor. Tarifiniz birz domuz gribini andırıyor. O ilaçların hiçbirini vermeyin, hemen kesin... Sadece serum fiz. burnuna damlatın, yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatın...Eski maileri okuyun.
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2010 Saat 16:17
Oğlumun beyaz gibi kaka yapmasına gizli sarılık olabilir dedi doktor.tahlil sonuçlarımız daha almadık.Aşı olmasına rağmen domuz gribi olabilir diyorsunuz yani.boşuna mı aşı olduk bizUnhappyPeki ne kadar daha böyle sürer.

kızımada o ilaçları zaten kullanmaya başlamadım.serum fiz. ve coldmix zaten yapıyorum.Ama hırıltılar azalmıyoki günlerdir.Peki bu ne kadar sürebilir???
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2010 Saat 12:44
Sarılık nedeni ile "beyaz kaka" yapan bir kimsede, idrar "Cola" renginde olur, cilt ve göz akları sapsarı olur.. Bunlar olmadan sarılık olmaz..
Gripal enfeksiyonlar, 2-3 hafta sürebilirler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.