Merhaba Doktor Bey,
Kizim gulsum 29.08.08 dogumlu.3500gr 50cm dogdu.Surekli gelisim yavas ilerliyordu.Sizin onerilerinizle anne sutu agirlikli karbonhidrattan fakir bir beslenme benimsedim.En son gecen ay 76cm 10100grdi. Oncelikle bu verileri degerlendirmenizi istiyorum.
-Diger sorum beslenme ile ilgili; geceleri ve sabah anne sutu aliyor ayrica biberonla sut veriyorum beni emerken bir yandan da. 24saaatte 500ml sut garanti, azcik beni emiyor, sabahlari bir rafadan yumurta mutlaka, oglen de 150-200ml kadar corbanin icine et karistiriyorum veya yok ise ton baligi. Aksamlari bazen bugday unu meyve karisim muhallebi veriyorum ama yemek yerken cok yoruyor beni o yuzden bazen sute yukleniyorum ve oylece yatiriyorum. Gun icerisinde de ceviz yiyor veya biraz meyva.
Beslenme sekli dogru gidiyor mu? Yemek yemesi konusunda israr geri tepiyor malum, SIPRAKTIN veriyim mi bir kerelik ? Bu ilacin ne tur yan etkileri var?
-Kilo alimi gobek sivrilerek oluyor. Minik minik de boy uzuyor.Ayni afrikali cocuklarinki gibi.Bacaklari rasitik degil ancak hala yeni dogan gibi icleri duz.Kilo almadigi icin sekli degismiyor.Bu durum normal mi? Kakasi gayet doygun cikiyor.Aclik belirtisi yok.D vitamini veya multitabs devam edeyim mi?
-7 8 ayliktan beri bez corap vs eline geceni cigner gibi emiyordu.Su son 2 aydir cok siklasti.Istedigine daha kolay ulastigi icin mi bilmiyorum.Bez turunden herseyi kapiyor kizdigimi bildigi icin vermemk icin direniyor. Onemsiyeyim mi bu durumu yoksa normal mi? Stresli bir bebek gibi degil bu arada.Sosyal gulec oyuncu bir cocuk...
-Son soruma gelince; bir hafta kadardir zaman zaman basinin dondugunu gozlerini kisip kamastirdigini, bir kac saniye icin bu durumda kaldigini gozlemliyorum. cok sik oolmamakla birlikte 5 6 kere bu duruma sahit oldum. Tetkik yaptirayim mi?Neden olabilir bu durum?
Degerli vaktiniz icin tesekkur ederim...
Allah sizden razi olsun...
Rana
Düzenleyen hacizade - 08 Şub 2010 Saat 14:03