|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Linam ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 111 |
![]() Gönderim Zamanı: 14 Şub 2010 Saat 12:26 |
< ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 10">< name="Originator" ="Microsoft Word 10">
Doktor Bey, 18 aylık kızımın bıngıldağı 6 aylık kapandığından ve kafa çapı hala 44 cm olduğundan nöroloji doktoru beyin mr ı istedi. 9 şubat günü genel anestezi altında mr çekildi (şükür her şey normal) fakat hastaneden mikrop kaptık sanırım ki kızım 2 gündür hasta. İlk gün ateşi 38,5 oldu fakat hiçbir ilaç vermedim, ince giydirdim ve bütün gece ateşten uyumamasına ve uyutmamasına rağmen ilaçsız sabahı ettik. Sabah ateşi 37 oldu sonra normale döndü, bir daha da yükselmedi fakat boğazında sanırım akıntı var ve onu atamadığından öğürüp duruyor, yedirdiklerimi kusuyor, öksürüyor, burnu kah tıkalı kah akıyor. Burnuna serum fizyolojik (bazen deniz suyu) sıkarak, geceleri yastığına cold mix damlatarak açmaya çalışıyorum fakat boğazına takılan yapışkan şeye çare olamıyorum, çok rahatsız ediyor bu olay onu. Bu konuda önerebileceğiniz bir şey varmı acaba? Geceleri bundan dolayı uyumuyor ve sürekli ağlıyor. Birde hastanede yapılan kan tetkiklerini değerlendirebilirseniz minnettar olurum. Çok teşekkürler… BUN (KAN ÜRE AZOTU) 11,21 mg/dL ÜRE 24 mg/dl KREATİNİN 0,50 mg/dl SODYUM 136 mmol/l POTASYUM 4,1 mmol/l KLOR 104 mmol/l CRP (Türbidimetrik) 0,53 mg/l HEMOGRAM PT (%) 99,26 PT (INR) 0,93 R-PT (Saniye) 10,7 Sn WBC 10,2 Bin/mm³ RBC 4,47 Milyon/mm³ HGB 12,4 g/dL HCT 34,8 PLT 227 10³/µl MCV 77,9 fL MCH 27,8 pg MCHC 35,7 RDW-CV 14,3 % RDW-SD 50,8 MPV 8,1 µm³ 6,5 PDW 11,0 µm³ PCT 0,18 % NEU# - 10^9/L LYM# 6,6 10³/µl MON# 0,6 10³/µl LYM% 64,6 % MON% 5,4 % HBsAg 0,23 S/co ANTİ HCV 0,18 S/CO FREE T3 (FT3) 3,99 pg/mL FREE T4 (FT4) 0,65 ng/dl TSH 6,66 mIU/ml ANTİ HIV 0,04 S/CO PTZ ( PROTROBİN ZAMANI ) aPTT 24,8 Sn |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117065 |
![]() |
Bir sürü lüzumsuz iş... MR normal çıkmasa idi ne yapacaklardıki??? Kan tahlilleride normal...
|
|
![]() |
|
Linam ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 111 |
![]() |
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu boğazındaki akıntı için önerebileceğiniz birşey varmı acaba, kızım çok sıkıntı çekiyor çıkaramadığı için. Uyguladığım tedavi doğrumu acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117065 |
![]() |
Basit bir "Gripal enfeksiyon" un sonuna gelmişsiniz. Buhar ve banyo iyi gelir... Süresini tamamlamadan geçmez.
|
|
![]() |
|
![]() |
Doktor bey bu sabah öksürük başladı, yediklerini de kusuyor ama yapış yapış, sanırım o yapışkan sıvıyı atmak için kusuyor tabi bu arada yedikleri de gidiyor. Elimden geldiğince sıvı şeyler veriyorum ama kusmasına engel olamıyorum. Öksürük normal mi acaba?
|
|
![]() |
|
![]() |
Doktor bey bir de kızım öğlen uykusundan kalktı ve o vakitten beri çok mızmızdı. Mama verdim yemedi, süt verdim azıcık içti, su verdim istemedi, altı kuru ama hala ağlıyordu. Bende bir ölçek calpol verdim belki ağrısı vardır diye biraz düzeldi. Böyle olduğu zamanlarda calpol vermemde bir sakınca varmı acaba? Birde calpol ve dolven var evde hangisi daha iyidir acaba? Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
![]() |
doktor bey kızımın bu sabah öksürüğü daha da arttı ve hiçbirşey yemiyor sadece su verdiğimde içiyor onun dışında sütü çok seven bir bebek olmasına rağmen onu bile içiremedim. biraz önce burnuna serum fizyolojik sıktım ama sonrasında burnundan kan geldi bu normalmidir?
|
|
![]() |
|
![]() |
Tekrar kanama oldu ise, bir KBB doktoru görse iyi olur... Olmadı ise, bol buhar ve bol serum fiz.. damlatın..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|