Valla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dedi

.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız.

Düzenleyen NazNiran - 02 Nis 2008 Saat 14:35