Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 17:51
Kızım 6 aylıkken bronşiolit teşhisi ile özel bir hastahanede(İzmir'de,aynı zamanda orda doğum yaptım) 5,5 gün süren Ventolin,Pulmicort ,antibiyotik gibi ilaçların kullanıldığı bir tedavi altına alındı,ateş yoktu(6.ayımıza hastahanede girdik).Genel durumu canlıydı,burnu tıkalıydı,rahat ememiyordu,göğsünde hırıltı vardı ve ben halen lohusalığı devam eden bir anneydim,gönül rızamla yatırdım,iyileşti çıktık.Şu an tam 18 aylık(bronşiolitin üstünden günügününe 1 sene geçti.Bundan 25 gün önce öksürmeye başladı,bulunduğum yerdeki doktor Katarin verdi,öksürük biraz daha devam etti,bitti,iyileşti dedim,sevindim.15 gün sonra öksürük (bence)geri geldi,hırıltı,burun tıkanıklığı,ateş yine yok.Burdaki doktoru dinledim bu sefer(yaşadığım yer Burhaniye),Bricanyl ve nebulizatörle Ventolin kullandık.Sonra sizinle tanıştım internette,bütün yazdıklarınızı hatmettim,kafam iyice çorba oldu.
1.Bricanyl de asla kullanmamam gerekenler arasında mıdır?
2.Ateşi çıkarsa ve huzursuzsa ilk olarak kullanmam gereken ateş düsürücü hangisidir(Calpol ve Pedifen evde olanlar)?
3.Göğüste hırıltı başlayınca soluğu doktorda almam gerekir mi yoksa öncelikli olan ateşin eşlik etmesi midir?
Şimdiden teşekkürler
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119037
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 11:15
1-Bricanyl, "Bronş spazmı" olduğunda kullanılır... Bu durumda hasta nefesi rahat alır, nefes verirken hırıltı vardır...
2-Her iki ilaçda kullanılabilir ama ateş düşürmekte acele etmeyin. Ateş sizin savunma mekanizmanız. Benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun. (Yazarlar kısmında)
3-Allerjilerde ve Astımda ateş yoktur... Ateş varsa, enfeksiyon demektir, antibiyotik gerekebilir. Viral enfeksiyonlarda gerekmez. Bizim doktorlar ikisini ayırd etmekten aciz olduklarından, her hastalığa antibiyotik verirler..Ama genede doktora gitmeniz gerekir.. Antibiyotik gereken durumlarda, kan sayımında "WBC" sayısı yüksek olur, Virallerde düşüktür.  
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 12:03
1.Bu durumda benim kızımda alerji veya astım mı var?Nefes alırken de verirken de vardı hırıltı,hışırtı.Hangisinin olduğunu nasıl anlayacağız?Her iki vakada da ateş yoktu.Son bronşiolitte(belirtmeyi unuttum bu arada,önce krup oldu 2 gün sonra bronşiolite çevirdi,en azından bana söylenen o)Azro kullandık 3 gün,Bricanyl ile beraber,sebebi ciğerlere inmesini engellemekmiş.Siz ne kadar doğru buluyorsunuz?İzmir'deki doktorumuz bu durumda hemen Ventolin diyor,burdaki doktoru dinleyip Bricanyl verdim.Doğru mu yaptım acaba?
3.Bir de dolaptan direkt sebze,meyve,yoğurt vermek çocuğu hasta eder mi?

Tekrar teşekkürler
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 13:33
Çocukta öksürük başladığında,ateş de yok ise doktorun ilk önerdiği 3 gün süreyle 1/2 ölçek Asssit.Böyle yapmayıp,ballı limon,serum fizyolojik uygulayacağız.Doğru mudur?Durum ne şekle dönerse götürmeliyiz doktora,hırıltı da eşlik ederse mi?
Sabahları 2 portakalın suyunu sıkıp,portakallar ekşiyse 1 çay kaşığı balla karıştırıp,yumurta ve peynirin yanında veriyorum.Doğru mudur?Bu balllı limonun da yerini tutar mı?
Sizin bronşiolit teşhisinden sonra nasıl bir tedavi uyguladığınızı öğrenebilir miyim?
Aklıma geldikçe soruyorum,umarım rahatsızlık vermiyorumdur,teşekkürler
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119037
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 19:33
Nefes alırkende, verirkende, hırıltı alıyorsanız, bu bronşiolittir. Yani RSV virüsü bulaşmış demektir.Bu durumda, hiçbir ilaç fayda sağlamaz. Hele Asist verirseniz, "Bronşlarda"  spazmı arttırırsınız. Bu durumda yapacağınız, bol (sıcak) buhar, serum fiz, yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatmak..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.