Kızım 6 aylıkken bronşiolit teşhisi ile özel bir hastahanede(İzmir'de,aynı zamanda orda doğum yaptım) 5,5 gün süren Ventolin,Pulmicort ,antibiyotik gibi ilaçların kullanıldığı bir tedavi altına alındı,ateş yoktu(6.ayımıza hastahanede girdik).Genel durumu canlıydı,burnu tıkalıydı,rahat ememiyordu,göğsünde hırıltı vardı ve ben halen lohusalığı devam eden bir anneydim,gönül rızamla yatırdım,iyileşti çıktık.Şu an tam 18 aylık(bronşiolitin üstünden günügününe 1 sene geçti.Bundan 25 gün önce öksürmeye başladı,bulunduğum yerdeki doktor Katarin verdi,öksürük biraz daha devam etti,bitti,iyileşti dedim,sevindim.15 gün sonra öksürük (bence)geri geldi,hırıltı,burun tıkanıklığı,ateş yine yok.Burdaki doktoru dinledim bu sefer(yaşadığım yer Burhaniye),Bricanyl ve nebulizatörle Ventolin kullandık.Sonra sizinle tanıştım internette,bütün yazdıklarınızı hatmettim,kafam iyice çorba oldu.
1.Bricanyl de asla kullanmamam gerekenler arasında mıdır?
2.Ateşi çıkarsa ve huzursuzsa ilk olarak kullanmam gereken ateş düsürücü hangisidir(Calpol ve Pedifen evde olanlar)?
3.Göğüste hırıltı başlayınca soluğu doktorda almam gerekir mi yoksa öncelikli olan ateşin eşlik etmesi midir?
Şimdiden teşekkürler