Kadir Bey iyi günler;
3.5 yaşındaki kızımın uzun zamandır süren ve geçmeyen, geceleri yattığında çok artan (uykusundan ağlayarak uyanmasına sebep olacak kadar) öksürüğü ve burun akıntısı vardı. Gittiğimiz 3 dr tarafından çeşitli antibiyotikler verildi, kullandık. Gittiğimiz 4. dr tarafından zatüre teşhisi ile hastaneye yatırıldı. Tedavisi yapıldı. Ancak alerjik bünyeli ve astım olduğu söylendi. (Aslında tam olarak söylendi diyemeyeceğim: bize astım değil ama olmaya meyilli olduğu söylenmesine rağmen verilen reçetelerde teşhis kısmında astım bronşit yazıyordu!) Ocaktan bu yana ilaç tedavisine devam ediyoruz: floxitide, zaditen, nasonex, singulair
Son günlerde yine öksürüğünün artması ve burun akıntısının geçmemesi nedeni ile bir alerji uzamnına gittik. Bize kızımızın astım olmadığını, reflüsü olduğunu söyledi! Yeni bir tedaviye başladı: floxitide, lyomer, lansor, otrivine, zyrtec, rhinocort aqua...
Tüm bunların sonucunda drlara olan güvenimi yitirmiş ve ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
İlaçların prospektüslerinde yazılanlardan dolayı endişeliyim. Küçücük bünyesine bunca ilacı veriyor olmaktan dolayı içim hiç rahat değil. Ama kendi haline bıraktığımda da öksürüğü dayanılmayacak boyutlara geliyor!
Total ıge değeri yapılan iki farklı testte 247 ve 257 cıktı. Alerjisi olduğu söylendi. Bu değerlerin yüksek olması bize neyi gösterir? Bu değerler, öksürük ve burun akıntısı şikayeti ile konulan teşhisler ve yapılan tedaviler hakkında sizin düşünceniz nedir?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Not: Tavsiyeleriniz üzerine cold mix aldık. Yastığına damlattığımız gecelerde daha rahat uyuduğunu gördük ama öksürüğü kalıcı olarak geçirecek bir çözüm bulamadık. Yani cold mixi sürekli olarak hergün kullanırsak bizim sorunumuza faydası olabilir ancak sizin yazılarınızdan 3-4 gün süre ile kullnaılması gerektiğini okumuştum.
Düzenleyen RNA - 30 Mar 2010 Saat 09:00