Merhaba Doktor Bey
Oğlum 2,5 yaşında yaklaşık 3 hafta önce gribal bir rahatsızlık başladı doktora götürdüm tahlil yapmadan klamoks (antibiyotik ) ve Asist şurup verdi bir de peditus.Başlangıçta antibiyotik vermek istemedim ancak öksürük ve balgam artınca 3 gün vermek durumunda haldım.Hastalığının 2.haftasında ishal başladı ishalinin 2.gününde 4 kere kustu.Hemen antibiyotiği kestim.ertesi gün kusması durdu.ama ishal azalarak 5 gün devam etti.bu durum için doktora götürmedim çünkü yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla Rotavirüsü olduğunu düşündüm evde bol bol sıvı teklif ettim içirdim.( bu arada 2.ve 4.ayında rota aşısını olmuştur).Ancak balgamlı öksürük halen devam etmekte. Öyle ki balgamı çıkaramadığı için bazen gece öksürük nöbetlerinde kustuğu da oluyor.Bu üç hafta boyunca da hiç ateşi olmadı. Bu durumda tekrar doktora götürmeli miyim? Bir yakınımın çocuğu da uzun süre öksürünce (balgamlı) tekrar doktora götürmüş ve kulaklarında iltihap olduğunu lenf bezlerinin şiştiğini söylemiş ve yine antibiyotik vermiş.Onda da ateş hiç olmadı.
Çok uzun yazdım ama şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Tekrar kontrole görütmeli miyim.Bir de doktorlara güvenemiyorum.Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz bir uzman var mı?
Teşekkürler