Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sevdays1
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
|
Konu: uyanıkken emmiyor Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 22:47 |
doktor bey,4 ay 1 haftalık kızım var.yaklaşık 2 haftadır emme ile ilgili problem yaşıyoruz.önceleri sağıp kaşıkla ya da biberonle vermeyi denedim,bundan da hoşlanmadı.bebek memeyi görünce kıyameti kopartıyor.ama ben aç olduğu için yaptığını biliyorum.sütle ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum,sütümüz de var.şunu farkettim,bebeğim yalnızca uykuda ya da yarı uykulu iken memeyi alıyor.2 gündür onu böyle anlarda,sakinleştirip sık sık besliyorum.sizce bu durum neden kaynaklanır.uykuda vermekle onun beslenme alışkanlığını bozar mıyım. bebeğim uyanıkken yatmayı sevmeyen ,sürekli kucakta gezmek isteyen,hatta belli bir odadaysak oda değiştirmek,mekan değiştirmek isteyen bir bebek.acaba bu özelliğinden ve etrafa olan ilgisinden dolayı böyle yapıyor olabilir mi?bu durum böyle devam mı edecek?
|
 |
sevdays1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 23:09 |
eklemek istedim,eğer bu şekilde problem teşkil etmezse ben onu 9 ay götürebilirim,izin kullanacağım çünkü.gündüz 2-3 saatte bir şekerlemeye dalıyor 10-15 dklık,hemen memeyi veriyorum,o da reddetmiyor,gündüz beslenmelerini bu şekilde çözüyorum,gece de saat kurup 3-4 saatte bir kalkıyorum,uykusunde emziriyorum,sağlık ocağında dr bana bebeğin ritmini bozma o alır memeyi istediğinde demişti,2 gün ona bıraktım,baktım bebeğin ritmi filan yok,çözümü böyle buldum.böyle sorunlarda hastalarınıza ne önerirsiniz,ya da benim uğraşlarıma yorumunuz nedir?
|
 |
sevdays1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 11:42 |
hocam lütfen yardım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117511
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 13:00 |
Duruma göre değişir, Kilo alması normalin üstünde ise, doktorun dediği gibi, kilo alması nazlı ise, senin sistemde götür..
|
 |
sevdays1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 14:40 |
teşekürler.peki sizce bu neden kaynaklanır,bir soruna mı işarettir.
|
 |
sevdays1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 14:45 |
ayrıca supravit de kullanmamı söyledi 1 hafta boyunca,sonrasında gel,değerlendirelim dedi.supravit veriyorum 2 gündür sabahları 1 çay kaşığı.doğru bir uygulama mı_?
|
 |
snowpea
Üye
Puanlar: 126
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 16:18 |
Merhaba,
Benim oglum da aynı durumdaydı. Tam 4 aylıkken emmeyi bıraktı sadece uykusunda emiyordu. O dönemde bir çok doktora gittim, çeşit çeşit tahliller yaptılar. Sonuç kocaman bir sıfır. Ben de çözümü sizin gibi uyudugunda hemen emzirmekte buldum. Ama kilo alımında yavaşlama olabiliyor bu tip bir durumda çünkü uyanıkken emdiğindeki kadar çok emmiyor. Ben hem emzirdim, hem sagdım. Uyanıkken de sagdıgım sütü verdim. Bu aralar gittiğim çocuk doktoru bu emme olayının tamamen bebegin bir tercihi oldugunu söylüyor ve diger doktorların boşuna tahlil yaptırdıgını düşünüyor. Ben bebegim 6 aylıkken işe başladım, şimdi 8 aylık oldu ve bu aralar artık uyanıkken de emiyor. Sanırım beni özlediği için hayır demiyor. Bir seçenek de -ki eskiden bu çözüm olmamıştı ama deneyebilirsiniz- evin içinde gezerken emzirmek. Şimdilerde bu şekilde meme verebiliyorum.
Bu dönem çok zor geçiyor maalesef. Ama yılmayın. Bana 5 aylıkken sebze çorbası da verdirdi bazı doktorlar. Siz mümkün oldugunca anne sütü ile beslemeye gayret edin. Kafanıza da bunu takıp sütünüzü azaltmayın. Benim sütüm de azalmıştı bu konuya canım sıkıldıgı için.
|
 |
sevdays1
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 19:30 |
snowpea,öncelikle teşekkür ederim paylaştığın için.sağıp verdiğimi almıyor,zorlamak da beni üzüyor,çünkü sonunda kusabiliyor.etrafımdakiler ek gıdaya geç diyor.ben de memeden daha çok uzaklaşacak diye korkuyorum.ayakta gezinerek vermeyi çok denedim,yutmuyor bu bebek onu.hiç olmazsa uykuda emzirebiliyorum diye seviniyorum tabii.ama ne olur bu işin sonu bilmem. senin bebeğinin yeniden memeyi alması çok güzel.sevindi.darısı başıma.ben de mi işe başlasam ne yapsam.
|
 |