Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
|
Konu: ateş öksürük Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 11:01 |
hocam dun gece kızımın ateşi yukselmeye basladı , hafıf de burun akıntısı oldu. ateşi 38i gecınce pedıtus verdım ama 8 saat gecmeden tekrar yukseldı,cok sık degıl ama oksuruyor bogazında mı gogsunde mı tam cozemedım hırıltı var,oksurmesı de onu temızlemek ıcın sanırım,doktora goturmedım dun telefonla sorunca ates ıcın ates dusurucu ver dedı ama ben pedıtus verdım,bır yandan da bal verınce bogazı rahatlıyor.sadece pedıtusla 3 gun ıcınde Ates yukselmesını atlatrsam hastaneye goturmeyım dıyorum sakıncası olur mu ne yapmamı onerırsınız,gene antıbıyotık verecekler dıye cekınıyrm
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 11:37 |
Peditus içinde zaten 120mg. Calpol'ün hammaddesi olan "parasetamol" var. Bu sebeple, Peditus yanında Calpol, Paranox, Minoset, Parol, Aferin (160mg. parasetamol var) gibi ilaçlardan verirseniz , çocuğu zehirlersiniz. Ayrıca Peditus içinde öksürük kesici maddeler olduğu için, hırıltıyı arttırır... İlaçları kesin, bizim nezle tedavisini uygulayın.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 17:52 |
evet calpolle verılmeyecegını ogrenmıstım sızden, tedavı neydı,ballı limon mu hocam? rıca etsem yazar mısnz?atesını nasıl düşüreyım hocam? ballı lımon yanında cıkarsa atesı calpol mu vereyım hocam? bır de zeytın dıyor baska bı sey demıyor hocam,kıpır kıpır dılımlenmıs zeytın yıyor,yogurt da sevyor, veryrum ama bogazındakı bakterıyı cogaltırmıs bu durumda dogru mu?
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 18:15 |
hocam bu arada balı zencefılli verıyorum,bı de vıtamın verdım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2010 Saat 15:33 |
Hiçbir gıda boğazdaki bakteriyi çoğaltmaz.. Eğer öyle olsa idi, "Bakterioloji" laboratuvarlarında, bakterileri çoğaltmak için özel besi yeri değil, yoğurt kullanılırdı. Nezlesi için; "Limonlu bal, Cold-mix ve Serum fiz. kullanın... Zencefil, acı olduğundan çocuk almayabilir, alıyorsa, mesele değil. Çocuklar için "zeytin" gereksiz bir gıda. Seviyorsa, yiyebilir zehir değil, ama gereksiz. Yoğurt istediği kadar yiyebilir.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2010 Saat 07:09 |
hocam bu başlık altında yazdıgım son gunden berı ıyıydık elhamdulıllah, ateşimiz yukselmedi ballı lımon zencefil devam edince ama dun gece uykuda kusmaya başladı,yemek yemesının ustunden bırkac saat gecmıstı yattıgında,ama yatmadan once soğuk sayılabılecek (her zaman boyle ıcerdı hıcbır sey olmamıstı bugune kadar) yarım su bardagı süt içirmiştim,ama daha çok yemekten sonra gıttıgımız baska evde 3-4 saat yalınayak gezip üşüttüğünden zaten düşük olan direnciyle midesini mi bozdu dıye geldı aklıma. bır ıhtımal de elınde hacıyağı gıbı bı kokuyu agzına almasıydı sanırım yuttu da ondan,gece sabaha kadar uyku arasında ılkı cok sıddetlı ve fazla olmak kaydıyla aralıklarla kustu,saat 7 az once gene kustu,kakası da sankı sumuksu bı hal almıs,durumu anlattım,sizce neden kaynaklanmıstır bu hali,dermanı var gıbı ama soldu rengı, bitkin düştü. başka evde oldugum ıcın nane lımon da bulamadım sımdı,birazdan cıkar alırım.kuru oksuruk var bı de aksamdan berı,dişlerini gıcırdatıyo kusmaya basladıgından beri,ne yapmamı tavsiye edersiniz. ateş yok,bıraz dınlense kendıne gelır gıbı derken gene kusuyor ama ıns bı daha kusmaz. bu arada 18,5 aylık 10.100 gr kızım
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2010 Saat 10:48 |
sızın soylemlerınızden tahmın edıyordum ve oldu kusmasının ardından asırı ıshal,ve az once gene kustu, ne yapayım hoccam ıkısı beraber devam ederse
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2010 Saat 11:58 |
ishali çok kötü kokuyor,yarım saate kalmadan su seklınde yapıo. muz elma armut suyu ıcırdım bıraz da zytın yedı:(
|
 |