Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ve parmakta iltihap
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ve parmakta iltihap

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 581
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ve parmakta iltihap
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2010 Saat 22:27

Merhaba Kadir Bey,

17 aylık oğlumun pazar gece ateşi 39.7 oldu ve sabaha kadar sayıkladı sabah hiç bir şeyi yoktu pazartesi gecede normaldi salı gece tekrar ateşlendi ama sadece gece ateşliydi sabahları hiçbirşeyi yoktu. Çarşamba sabahı ayak başparmağında şişlik ve iltihab oluştu tırnak ete büyüyor daha öncede olmuştu ama ateş yapmamıştı kendiliğinden geçmişti bugün doktora götürdük ateşinden ve burun akıntısından dolayı ateş düşürücü soğuk algınlığı (pedi..n---ped..us), ayağındaki iltihap için zim..ks şurup ve bact..an krem verdi bunlarla iltihabı kurutalım pazartesi gününe kadar geçmesse ve iltihab ateş yaparsa cerrahi operasyonla iltihabı alacağız dedi.

Ayak parmağının resmini gönderecektim ama linkte problem var ekleyemedim. Parmağı çok şiş  kıpkırmızı ve tırnağın batan yeri beyaz ve yeşil renkte iltihap var.

Lütfen bizi yönlendirirmisiniz...

İlginize teşekkürler...

Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 13:58
merhaba Kadir Bey

oğlumun ayağı gittikce şişiyor ve baş parmağı olduğu gibi beyaz kabarcık oldu ayak üstüne kadar.... tırnağın battığı yerde yeşil iltihap olan yer büyüdü ve sürekli acıyo diye ayağını gösteriyor ne olacak böyle mikrop kaptı galiba ne yapmalıyız...

teşekkürler
Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:23
Kadir bey tırnağın yanındaki iltihap olan yer kabarık patladı ve sarı yeşil iltihap aktı mikrop kapacak kesin doktoru aradık yarın getirin uyuşturup oradaki iltihabı temizleceğiz dedi ben çok kötüyüm öyle kötü görünüyoki ayağı CryCryCry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:24
İlaçları kullanın, ayrıca parmaktaki bütün kızaran bölgeye, "Mersol"  veya benzeri Tentürdiyotlardan sürün...
Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:39
kadir bey peki yarınki randevuda parmağı uyuşturup iltihabı temizleyeceğini söyledi lokal anesteziyle buna gerçekten gerek varmı kendiliğinden geçer mi bekleyelim mi yoksa beklemek daha mı kötü kusura bakmayın sizi zorluyorum tabiki görmeden birşey söylemeniz zor ama ben sizden sonra hiç kimseye güvenemiyorum
Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2010 Saat 18:59
Orjinalini yazan: Ege Berk Ege Berk Yazdı:

kadir bey peki yarınki randevuda parmağı uyuşturup iltihabı temizleyeceğini söyledi lokal anesteziyle buna gerçekten gerek varmı kendiliğinden geçer mi bekleyelim mi yoksa beklemek daha mı kötü kusura bakmayın sizi zorluyorum tabiki görmeden birşey söylemeniz zor ama ben sizden sonra hiç kimseye güvenemiyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 19:47
Yarılacak bir durum yok, yarayı ıslatmış ve "masere" dediğimiz hale getirmişsiniz. Abseli bölgeye anestezi için iğne yapılamaz. Ağızdan bir antibiyotik alması, ve yaraya tentürdiyot sürmeniz yeterlidir. Kremlar daha kötü yapar. Ayrıca çok sıkı sarmayın, hava alsın.
Yukarı Dön
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2010 Saat 22:11
ilginize çok teşekkür ederim Kadir Bey bugün tentürdiyotla temizleyip çok güçlü bir sprey varmış ondan sıktılar her gün götüreceğiz kendileri temizleyecekler o spreyden sıkacaklar antibiyotiği değiştirdi augmentin verdi.... kremi sürmememi söylediler kremi kestik ama sardılar...tekrar çok teşekkür ederim iyiki varsınız...Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.