Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşı sonrası düşmeyen ateş?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAşı sonrası düşmeyen ateş?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı sonrası düşmeyen ateş?
    Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 11:24
Merhaba Hocam,

Kızım 13 aylık. Dün sabah saat dokuz gibi Prevenar'ın 3. dozu yapıldı. Daha öncekilerde ateşi 38 i bulmuştu, huzursuzlandıgı için ateş düşürücü vermiştim, geçmişti. Dünkü son aşıdan sonra yine ateşi çıktı fakat  bu sefer 38.6 yı gördük. Huzursuzlandıgı için saat üç civarı 1 ölçek Calpol verdim, ateşi 37.3 - 37.8 arasına düştü. Geceye dogru 38 civarı seyretti. Keyfi yerinde diye Calpol vermedim. Gece saat on gibi huzursuzlandı ateş tekrar 38.6 ya çıktı. 1 ölçek Calpol daha verdim. Sonra ılık banyo yaptırdık. 37.1 e kadar düşürdük. Gece rahattı. Sabah ilk uyandıgında da ateşi yoktu fakat bir saat kadar sonra yine yükseldi. Keyfi yerinde oldugu için yine Calpol vermedim ama saat on bir civarı huzursuzlanmaya başladı ve ateş yine 38.6 ya çıktı. 1 ölçek Calpol verdim, uyudu. Doktorunu aradım, yukarıdaki durumu anlattım, huzurlu olup olmadıgına bakmayın, siz yine de altı saatte bir 1 ölçek Calpol verin, yarına kadar bekleyin. Yarın da düşmezse getirin, başka bir enfeksiyon habercisi olabilir dedi.

Çocugun keyfi yerindeyse ateşi düşürmeyin dediğinizi biliyorum, ben de ondan düzenli vermekten kaçtım, zaten aşı ateşi diye endişe etmedim ama siz ne dersiniz hocam? Yarına kadar altı saatte bir 1 ölçek vereyim mi ve sizce aşı kaynaklı mı yoksa enfeksiyondan dolayı olabilir mi? Sizin görüşünüz benim için çok önemli.

NOT: Ateşini kulaktan ölçüyoruz.

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118621
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 19:49
Asi atesi pek 1 gunu gecmez...Bekleyin, takip edin ve ezberden ates dusurucu vermeyin. Arkadan bir enfeksiyon cikabilir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.