Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hafsa
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 165
|
Konu: uyku Gönderim Zamanı: 06 Haz 2010 Saat 18:34 |
merhaba hocam kızım 9 bucuk aylık oldu.yatagına bırakıyorum normalde kendı kendıne uyuyor ancak cok uzun zamandır dalmakta sorun yasıyor yatakla cebelleşiyor sonra oguruyor odasına gide gele bitiyorum sallanarakta uyumuyor alısmadıgı ıcın ne yapmalıyım cok yoruluyorum uykuya gecene kadar kontrol etmekten mahvoluyorum nasıl uyutucam anlamadım yardım edersersenız sevınırım sabahları zaten cok erken kalkıyor bazen 4 bucukta kalkıyor gece uykusuz kalıyorum bırde gunduz boyle yapınca tukenıyorum..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2010 Saat 14:37 |
İmkanınız varsa, (evde 2 kişi iseniz) sallayın, uyuyunca yatırın. Tek başına iseniz, yatır yatagına ve ağlayınca ilgilenme, 2-3 gün ağlar-ağlar uyur ve alışır..
|
 |
boddim
Üye
Puanlar: 141
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2010 Saat 15:06 |
hocam saalyın derken ayakda değil herhalde evde 2 kişi iseniz yazmışınız ben çalıştığım için oğluma kayınvalidem baktı ve hep ayağında sallayarak uyuttu öyle alıştı oğlum gerçi artık ben yanına yatıp uyutuyorum akşamları ve ben evdeyken hep emerek uyuyordu ama ayakda sallamak zararlımıdır bir makale okumuşdum almanlar türklere bebekleri ayakda sallayıp bebeklerin beyin hücrelerini öldürüyorlar diye bu gerçekmi
|
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
|
 |
sevdays1
Üye
Puanlar: 104
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2010 Saat 21:58 |
hocam biz de bazen ayakta bazen battaniyede sallıyoruz,bazen de omuzda.ben onun huzurlu olmasını daha çok önemsediğim için ağlamasını istemediğimden böyle yapıyoruz.infantil kolik de dendiğinden 1 yaşını bekliyorum.tüm bu sallanmalar ve koliği kendiliğinden geçer diye.sizce?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Haz 2010 Saat 14:11 |
Kolik ilk 4 ay içinde olur, çocuk 4. aydan itibaren dönmeye başlayınca kolik geçer. 1 sene sürmez. sürüyorsa, sebep başkadır. Battaniye ve ayakta sallayabilirsiniz. Sallamak değil, silkelemek zararlı. Eski maillere bakın. Ayrıcada başlık "aşırı terleme" .. Konu çok dağılıyor, sualler biraz başlığa uygun olsun.. Yeni başlık açmaktan çekinmeyin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Haz 2010 Saat 14:13
|
 |
hafsa
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Haz 2010 Saat 11:22 |
hocam yalnız bakıyorum kızıma evde kımse yok baska,kucagımda pıspıslemeyı denıyorum saatlerce kollarım kopuyor ayakta sallanarak uyumuyor yatagına koyuyorum aglatıyorum ama nafıle kusma sorunu oldugu ıcın bır zaman sonra kusuyor hocam gercekten napıcagımı sasırdım yatagı tırmalıyor uyumak ıcın ama bır turlu uykuya dalamıyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Haz 2010 Saat 12:01 |
Kimse yoksa, ayakta sallayın.
|
 |
hafsa
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 10:23 |
hocam inanınkı denemedıgım sey kalmadı ayakta hıc uyumuyor kolda sallanınca bazen uyuyordu sımdı oda yok uyumak ıstıyor gozlerı kapanıyor ama yıne yok uyumuyor aglatıyorum yatagında ogurup kusuyor cok yoruldum gece gunduz kosturmaktan napcagımı sasırdım sinirlerim yıprandı ıyce cok duzenli uyurdu oncelerı simdi nasıl uyutucam sasırdım benımde uykuya ıhtıyacım var ınanın ayakta gezecek gucum yok ..
|
 |