Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - flor ve kanser ilişkisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumflor ve kanser ilişkisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: flor ve kanser ilişkisi
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2010 Saat 17:38
Merhaba Kadir Bey,

Flor desteğinin özellikle küçük erkek çocuklarda kemik kanserlerine sebep olduğuna dair araştırmalar okudum. Oğluma flor tableti veriyordum ama bu beni çok kaygılandırmaya başladı. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler,
Yukarı Dön
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2010 Saat 11:27

Flordan sanki bir zehirmiş gibi bahsediyorsunuz. O kadar zararlıflor?

Evet flor bir zehir. Bir kere doğada bulunan flor, kalsiyum florür; tabletlerde kullanılan ise kimyasal bir atık olan sodyum florür. Kalsiyum florür bağırsaktan çok az emiliyor, bu nedenle toksik etkisi de çok az. Halbuki sodyum florür bağırsaktan çok emiliyor ve bir yığın zararı var. Bazıları şunlar; 

• Flor atmıştan fazla enzimi inaktive eder
  • Flor bağışıklık sistemini çökertir; enfeksiyonlara karşı direnci düşürür.
  • Flor kanserojen özelliklere sahiptir.
  • Flor toksisitesinde dişlerde siyah lekelenmeler (florozis), kemik ve diş bozuklukları olur. 
  • Flor nörotoksik bir element.
  • Yapılan çalışmaların çoğunda su florlanması yapılan bölgelerde kanserin daha fazla görüldüğünü göstermektedir.
  • Flor insan pineal bezinde birikmektedir. Hayvan çalışmalarında florürün melatonin sentezini azalttığı ve erken puberteye neden olduğu gösterilmiş. 
  • Florun üreme sistemine zarar verdiği görülmüştür.
  • Flor tiroid hormon sentezini azaltarak hipotiroidiye yol açabilir.
  • Flor kullanılması, kalıcı dişlerin çıkmasını geciktirmektedir.
  • Flor fare beyininin belirli alanlarında birikmekte, davranışları ve öğrenme kapasitesini olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Yüksek dozda flor çocuklarda zeka geriliğine yol açmaktadır. 
  • Flor kemik kırıklarını artırmaktadır.

Arkadaşın sorusundan sonra internette böyle bir yorum gördüm.Gerçekten doğru mu acaba bende çok merak ettim ve çok üzüldüm.

http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2010 Saat 13:26
Yukarda yazılanlar, "Fluor zehirlenmesinde " görülen durumlardır. Diş korumak için verile dozlar, bu dozların binde birler seviyesindedir. Değil zehirlenme, mide bulantısı yapan dozlar bile kilo başına 7.4mg. dır. 1 tablet 0.25 mg. olduğuna göre, 10 kilo bir çocukta, 10x7.4= 74mg. 74x4 = 629tablet demektir. Bu yazıyı kaç defa yazdığımı biliyormusunuz. LÜTFEN ARTIK ESKİ YAZILARA BAKMADAN BÖYLE ABUK SABUK YAZILAR YAZMAYIN...
Yukarı Dön
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2010 Saat 13:48
       Çok özür dilerim Doktor Bey,soruyu görünce telaştan eski yorumlara bakmayı düşünemedim.Ama tekrar yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma.
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.