Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine düşmeyen ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine düşmeyen ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
munevvermina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: yine düşmeyen ateş
    Gönderim Zamanı: 17 Haz 2010 Saat 00:38
Kadir bey geçen hafta kızımın bronşiolit olma riskini sormuştum size, birkaç gün ateş sonra öksürükle iyileşmişti- dediğiniz gibi doktorun verdiği hiçbir ilacı kullanmamıştım.
Şimdi bir hafta iyileşmeden sonra tekrar hastalandı- bu sefer üst solunum yolları teşhisi koydu dr. .boğazında kızarıklık varmış. dün geceden beri zaman zaman 40 a yaklaşan ateşi var. ilk ateşlendiği sıralarda 39 u geçtiği zamanda bile huzursuzlanmadığı için ateşine müdahale etmedik ancak bugün çok ağladı rahatsızlandı ve biz biri sabah 9, diğeri 14 de olmak üzere iki defa paranox fitil vermek zorunda kaldık. akşam yine çok huysuzlanınca 6 gibi dolven şurup verdik parasetamol bir gün için çok oldu diye dr.un tavsiyesiyle.
kan tahlili sonuçları şöyle: 
WBC: 11.20
GRA:7.56
HGB:10.3
HCT:32.26
MCV:70
MCH:22.5
RDW:16.3
PLT:605
MPV:7.3
PDWs:9.0

CRP:3
makaleniz ve önceki iletilerinizde rahatsız olduğunda çocuğa ateş düşürücü kullanabileceğimizi belirtmişsiniz. peki ateş düşürücüleri en fazla ne kadar ve nasıl kullanabiliriz? kızım 7.5 kilo ve 10 aylık. bir de bu kadar sık hasta olması normal mi? daha biri iyileşmeden diğerine nasıl yakalandı ikisi de viralse? ve kan sonuçlarına göre antibiyotik kullanmamıza gerek yok değil mi?

çok teşekkürler....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2010 Saat 12:31
WBC sayısı düşük, viral enfeksiyon. 7.5 kilo: CALPOL ANCAK 2X1 ÖLÇEK VEYA 4X1/2 ÖLÇEK KULLANABİLİR. Çok sık hasta olmasını istemiyorsanız, çok elletmeyin, öptürmeyin..
Yukarı Dön
munevvermina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Haz 2010 Saat 13:26
hocam evde paranox ve dolven var, bunları kullanmayıp calpol mu alayım bu durumda?

hoş zaten akşam 10 da verdiğim dolvenden sonra tüm gece ateşli olduğu halde dokunmadım ve sabaha ateşi düştü. bu iyileştiğine mi işaret yoksa tekrar yükselir mi 3-5 gün ateş? dilinde dediğiniz türden pas gibi birşey var, WBC si yüksek olsaydı o da daha mı çok olurdu?

doğduğundan beri çok sakındığım için herkesin gözünde "gıcık anne"oldum ve "sakınan göze çöp batar"lafından gına geldi. ama çocuk da hiç hasta olmadı ilaç kullanmadı. şimdi yaz geldi, hastalar azaldı diye biraz gevşettim, hemen üstüste iki kere hasta oldu. bu bağışıklık sistemini güçlendirir diye böyle mi devam etmeliyim, yoksa eski gıcıklığıma mı dönmeliyim bilemiyorum. batar mı hakkatten sakınan göze hep çöp?

bıkmışsınızdır artık aynı kelamı işitmekten demeden duramayacağım ,iyi ki varsınız ve doktorların itibarını kurtarıyorsunuz ordan bilgisayar başından. dün götürdüğümüz bir doktor hiç öksürmediği ve bu bağlamda bir şikayeti bulunmadığı halde akciğer filmi istedi hemen. bi önceki kan sayımına ihtiyaç olmadığını söyleyip boğazındaki kızarıklıktan ötürü antibiyotik ve türlü ilaçla doldurmuştu reçetesini. hele gece 39 u aşan ateşe rağmen ilaç vermediğimi duyunca bir güzel kızdı bana sorumsuzluğumdan ötürü. ne yapmaya çalışıyorlar, onlara kimse öğretmiyor mu tıbbiye de sizin bildiklerinizi???
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2010 Saat 09:47
1- İster fitil, ister şurup, hangisini rahat kullanıyorsanız onu tercih edin.DİKKAT: Para-nox ve Calpol aynı ilaçtır. Biri fitil, diğeri şurup şeklinde. Dolven farklı ..
2-Çocuk iyileşmiş olabilir.
3-Rahat olun, çok titizlenmeyin, biraz hasta olmasında bir zarar yok, yuvaya başladığında zaten hepsini geçirecek..
4- Bizim doktorlar, 30 seneden beri ateş ile ilgili yeni bilgileri görmezden gelirler zira ateş onların kazanç kapısıdır.. Garipler, sizi ateş ile korkutamazlarsa nasıl para kazanacaklar sonra?? Ben bu bilgilerin çok azını Tıbbiyede öğrendim... Ben her sene yabancı dilde kitap ve mecmualara 500-600$  para harcıyorum.Benim esas bilgi kaynaklarım bunlardır.... Bizim doktorlar ise, Tıbbiyeden mezun olınca kitapları yakarlar...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Haz 2010 Saat 09:48
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.