özlem hanım kızım su anda 20 aylık 1,5 aydır fılan da gece gunduz ve sokakta bezsz hıcbır problem yasamadan devam edıyorduk kımseye bırakmıyordum ozellıkle yanlıs davranıp alıskanlıgını bozarlar dıye ve korktugum basıma geldı 1 gunde her sey altust oldu.9 gun once bı toplantım ıcın bıraktım kızımı buyukannesıne ve ısrarcı olmamasını soyledım. o gun aksam kızımı aldıgımda hıc konusmuyordu,bıseye uzulmus ya da aglamıs olması lazım (kı cok zor aglar canı yansa bıle cok zor aglar.) gercekten aglamıs,suskunluğun da tahmın ettıgım sebep de var.(dedıklerıne gore amcasını gordugu ıcın korkup aglamıs) neler yaşadıklarını sordum:tuvaletını soyledıgını ama sabahtan aksama kadar yapmadıgını soyledı buyukannesı.belkı bııkı kez yapmıs. kızım çişi gelse bıle cok guzel tutabılen bı kız oldugu ıcın bı damla bıle de yapmamıs bezıne ama yavru eve gelene kadar dayanabıldı eve gelır gelmez evın ortasına buyuk bı saskınlıkla cısını yaptı. hıc kızmıyoruz ve onu uzecek yuz ıfadesı bıle takınmıyoruz babasıyla. o gun baslayan gece alt ıslatması (kı gece bıle kendısı uyanırdı her seferınde) sımdı sabah tutamamaları da eklendı. o gunden berı de karnına bastırıyo,agrıyo dıye, bır ıkı kere de yaparken uff dedı. sonrasında hıc demeyınce ıdrar yoluyla ılgılı bı sey dusunmedım. yarın her ıhtımale karsı baktıracagm ama bır de aynı gun baslayan kaka dıyerek aglamaları var(tuvaletını tek bu kelımeyle ıfade edıyo) . benle bı gun once beraber namaz kılan kız sımdı namaza durmamam ıcın kaka dıyerek aglıyor gozunden yaş gelerek. hemen
bırakıyorum ama hıc ızın vermıyor cok aglıyor canı yanıyor gıbı bacaklarını sıkıstırıyor benı tuvaletının geldıgıne ıkna etmek ıcın. tahmın ettıgım seyler dogru mu dıye sordum buyukannesıne :cocuk kakası geldıgını soylemesıne ragmen namazı bolmemıs.ve dıger tahmınım namaz kılarken suratına bakmamıs cocugun. daha fazla sorup sınırımı bozmak ıstemedıgım ıcın sormadım ama ne olur yardım edın. cok bunaldım. cocugumu tanıyor ve cok ıyı gozlemledıgıme ınanıyorum.idrarını 1,5 aydır gece gunduz cok guzel tutabılecek kadar hakımdı mesane kaslarına. psıkolojısı altust olmus. ne yapmalıyım lutfen yardım edın. 2 ıhtımal uzerındekı suphelerımı gıdermek ıcın hastaneye gıdecegım yarın.ama cok aşikar bır sey var kı psıkolojısını de bozmus dıger yaptıkları,tuvalete gtmemek ıcın gulerek de kacıyor bazen. altını ıslattıgında hıcvır sey soylemeden hatta tesellı ederek degıstırıyorum hemen her seyını. zaten cok hassas bı cocuk bır de ben soyleyıp utandırmak ıstemıyorum. ıslaklıktan rahatsız oldugu ıcın sadece hemen tuvalete gelmedıgımız ıcın ıslanmıs,cıkaralım dıyorum. kaka gelınce hemen gıtmezsek karnımız agrır dıyorum anlıyor ve olumlu yanıt verıyor ama ogunden berı bu haldeyız gıttıkce kotulesıyor her sey ve korkuyorum:(lutfen yardım edın cok psıkolojı bozuyormus bu durum.uzun oldu ama kusura bakmayın lutfen. şimdiden tesekkurler