Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - motor ve dil gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummotor ve dil gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Konu: motor ve dil gelişimi
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 10:59
merhaba benal hanım;

biliyorsunuzki gelişim denince akla boy kilo ve baş çevresi geliyor birçok doktorda sadece bunları kontrol ediyor...

Benim bebeğim 13,5 aylık emekleyerek ve tutunup yürüyerek istediği herşeye ulaşıyor ama heüz tutunmadan yürüyemiyor... aferim deyince yada şarkı söyleyince alkış yapıyor, ıslık çal deyince ıslık çalıp göz atıyor, "benim oğlum kim" dediğim zaman parmağıyla kendini gösteriyor, gözünü göster dediğim zaman gözlerini kırpıyor, çirkin ol dediğim zaman yüzünü buruşturuyor, üzerinde hayvan resimleri olan kitabı var kediyi köpeği göster dediğimiz zaman ayırt edebiliyor, resim gösterdiğimiz zaman gözleri kulakları hatta dili nerde diye sorduğumuz zaman gösteriyor,basket topu ve potası var top atıyoruz birlikte...

saklambaç oynamaya bayılıyor saklanıp de diye bağırıyor... ben ağlama numarası yaparsam eee eee eee  şeklinde beni taklit ediyor, henüz anne babayı heceleyerek söylüyor ama adını sorduğumuz zaman ege diyor ismini söylüyor...

motor ve dil gelişimini değerlendirebilirmisiniz endişe etmem gereken bir durum varmı... yürümesi gecikmişmi dil yada algılama taklit yada motor gelişiminde sorun varmı...

çok uzun yazdım vaktinizi ayırdığınız için şimdiden çok teşekkürler hocam... 

Düzenleyen ezo.ege - 11 Ara 2007 Saat 13:28
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 23:41
Merhaba...
Bebklerin büyümesi boy ve kilo ile değerlendirilir. Ama gelişim kazandığı yeni fonksiyonları ve becerileri ile değerlendirilir. Ancak, genel olarak bir bebeğin motor ve mental (zihinsel ) gelişmesine engel olan bir durum, bir hastalık yoksa bebekler bu becerileri normal kabul edilebilecek bir zamanlama ile başarırlar. Motor ve zihinsel becerilerin geriliği altıncı aydan sonra dikkat çekici hale gelir ve her anne baba, ailede çocuk büyütmüş olan diğer büyükler bunu fark eder. Zaten o güne kadar takibini yapan doktor da bunu belirler. Bu nedenle böyle bir durum yoksa örneğin bebeğin 9. ayda yürümesi ile 16. ayda yürümesi arasında çok önemli bir fark yoktur. Her bebek kendi zamanlaması içinde bunları yapar. Bebeğinizin gelişimi normal. Saplıkla büyütün. Sevgiler...
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2007 Saat 16:18
çok teşekkür ederim
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.