Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hastalığa alışamadık (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhastalığa alışamadık (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
munevvermina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: hastalığa alışamadık (ateş)
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 14:51
hocam kızım tekrar hastalandı dün, ateşi 38 e çıkıyor en fazla. ama uyanıkken hep huysuz, hep ağlıyor. gece de çığlık çığlığa ağladı kaç kez uyanıp. bir tarafları ağrıyor olmalı, ama anlayamıyoruz neresi. 

burnu akıyor falan ama bunlar bir hafta önceki hastalığından kalanlar sanki, iyileşmemişti ki tam zaten. annemler dişi çıkıyordur diyorlar, 11 aylık, geçen dr. a gittiğimizde o da dişlerinde iltihaplanma var deyip jel vermişti almamıştık, sizce de ondan mıdır, alalım mı o jeli? dişlerinin çıkmasından direnci iyice düşmüş olabilir mi? ilk dokuz ayında bir kez bile hasta olmamıştı zira. hala anne sütü alıyor, beslenmesi vs. hiç değişmedi... diş çıktığı için mi bu kadar sık hasta oluyordur sizce de? 5. hastalığı bu 2.ayında. tavsiyeniz üzerineuzak tutuyorum bilhassa hastalardan,insanların  öpüp koklamalarına izin vermiyorum , ama o sebepten bu sebepten yine hasta oluyor bir haftası dolunca. ne yapacağımızı şaştık.

birileri de antibiyotik kullanmadığımız için mikropların ölmediğini, en ufak bir üşütme vs. de tekrar çoğaldıklarını hasta ettiklerini söyledi. öyle birşey mümkün olabilir mi? WBC sayısı en çok 15 lere çıktı şimdiye kadar ve her seferinde hiç ilaç kullanmadan iyileşti. ama bir hafta sadece...bu fikre ne dersiniz?

teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 15:09
Atıyorlar... Antibiyotiklik bir durumda önce ateş çıkar... Mümkün olduğunca antibiyotiklerden uzak durun.. Siz esas hastalıkları çocuk yuva'ya başlayınca göreceksiniz... Bunlar neki???
Yukarı Dön
munevvermina Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 15:29
ben de öyle düşünmüştüm. ağzı olan konuşuyor...
peki hocam,
1. bu hastalığı sizce dişten mi? dr. a götürmeye gerek var mı? o diş jelini alıp kullanalım mı?
2. Dr.a götürmenin zamanı geldiğini nasıl anlarız? bir hemşire tanıdık üç gün boyunca ateşlenmeden dr. a götürmene gerek yok dedi. 
3. Bir de WBC sayısı kaçı geçince antibiyotik zamanı gelmiştir. dr. bizden hep CRP de istiyor, ona gerek yok mu?
Tekrardan sağolun varolun...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2010 Saat 10:18
1- Dişler( süt dişleri)  değil hastalık, ağız suyu, kaşıntı bile yapmaz, hepsi uydurma bilgidir.
2-"3 gün" geç olabilir. Genel durumuna bakın, hareketleri azaldı ise, ateş düşürücülere cevap vermiyorsa, icabında hemen götürmeniz gerekir.
3-WBC normal üst sınır laboratuvarlara göre farklılıklar gösterebilir. Genelde 12 000 üstü bakteriel enfeksiyon sayılır. CRP çok non spesifiktir, diş çürüğü bile arttırır.. Ben hiç kullanmam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.