Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Eyolya
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
|
Konu: sanırım bronşiolit Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 13:04 |
Hocam
22 aylık kızım cuma gününden beri öksürüyordu,gittikçe şiddetlendi ve dünden beri sürekli boğulacak gibi oluyor,öksürük nöbetinden sonra ve bu her 5 dk.da bir tekrarlamaya başladı,şimdiye kadar hep sizin tedavi yöntemlerinizi uyguladım,hiç ilaç vermedim,nasıl bu duruma geldi şaşkınım bugün farkettim ki nefes alışı sorunsuz fakat verirken wheezing-hışırtı var ve ben durumu yakınen tanıyorum çünkü iki defa bronşiolit geçirdi kızım.Ateş yok,burun akıntısı yok,çok şiddetli öksürük ve 2 defa kusma(balgam çıkarma)var hocam.Doktora gitsem antibiyotik ve Bricanyl başlayacak adım gibi biliyorum ne yapmayalım hocam lütfen yardım edin,iştahı hiç yok,sütle ayakta duruyor,hareketleri de yavaşladı,uyku bölük pörçük gece gündüze karıştı,evde Bricanyl var başlayayım mı?Nasıl vereyim?22 aylık kız,13,300 gr.
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118343
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 13:22 |
Bricanyl, başlayabilirsiniz ( günde 3x1/2 ölçek) , yan etkisi en az olandır. Bu arada, limonlu bal, serum fiz, varsa cod-mix, yoksa Vicks kullanın..
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 13:52 |
kaç gün kullanayım hocam Bricanyl'i?Bir de kızımdaki grip, seyrini bronşiolite çevirdi bunun sebebi hastalığı esnasında yediği dondurma olabilir mi?hastayken soğuk şeyler yemenin hastalığı ağırlaştırabileceğini yazdığınızı hatırlıyorum ama malum yaz ve çocuğa engel olamıyorum etrafta gördükçe,hani yazın grip hafif geçerdi biz bu duruma nasıl geldik çok şaşkınım!!!
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 15:23 |
Süre önemli değil, kafana göre takıl, 3-4 günde olabilir, 1-2 ayda... Bazan hiçbir şey yapmasanızda, grip, bronşiolite çevirir... Tasa etmeyin, olacağı vardı, oldu diye düşünün... Dondurmanın tesiri çok kısıtlı.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 18:10 |
Hocam,
Dayanamadım artık kızımın çektiği eziyete ve doktora götürdüm bronşiolit değil krupmuş(boğaz iltihabı).Bricanyl 3x1/2,Pedifen 3x1 ve SF verdi,toplam 3 gün kullanacakmışız.Bricanyl başlamakla iyi yaptığımı söyledi, "ateşi yok ki Pedifen ne için" diye sorduğumda "ödem azaltıcı etkisi vardır"dedi.Gelir gelmez verdim hepsinden ben de yıldım çocuğum da yıldı öksürükten umarım doğru yoldayızdır,görüşlerinizi bekliyorum "kes" derseniz Pedifen'i hemen keseceğim
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 11:14 |
Pedifen'in "antiflojistik" etki dediğimiz, ödem çözücü özelliği vardır, doğru...Günde 3x1 den fazla verme.. Rahatlama başladıktan sonra azaltarak kes.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2010 Saat 12:41 |
Hocam,
Şimdi doktor boğazına baktı ve "boğaz enfeksiyonu-krup" dedi,onun ifadesini yazıyorum.Krup viraldir biliyorum o zaman bu adam kızımın boğazında ne gördü de bu tanıyı koydu,hani beyazlık falan gördüyse bu bakteriyel demektir di mi?
kızımın mikrobu aldığı çocuk efendi gibi ilk gün ateşini çıkardı hoop krup oldu,kendini yerden yere attı ama doğru ama yanlış AB,Muco..,şu bu iyileşti,iştahı da geri geldi,benim kızım mikrobu aldı ilk 4-5 gün grip oldu sonradan krup oldu bu nedir hocam ben kızımın hiç normal grip olduğunu görmeyecek miyim?illa ya krup oluyo ya bronşiolit
ishalimiz başladı bunun bir anlamı var mıdır?
-Siz ne diyorsanız O-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2010 Saat 11:56 |
Eskiden, Act-HİB aşısı Karma aşılar ile beraber yapılmadığı zamanlarda, Krup (=Akut Larenjit) en fazla, Haemophilius Enfluenzae bakterisi ile oluyor ve bunada en iyi Ceclor antibiyotiği iyi geliyorDU... Artık bu aşı ile bu bakteriel olanı görmüyoruz ve viral olan sıklıkla görülüyor. Krup diyebilmemiz için, "Havlar tarzda" öksürük olması şarttır. Yani bakarak değil, o özel havlar tarzdaki öksürük sesi ile teşhisi koyuyoruz.. Şimdilerde Tıp eğitimi ne hallere düştü bilmediğim için doktorunuz ne gördüde öyle söyledi bilmiyorum..Havlar tarzda (boğuk sesli) öksürüğü yoksa, Krup değil... Krupta teşhis bakarak konmaz.
|
 |