Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kizimin Gelisimi hakkinda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKizimin Gelisimi hakkinda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayminin annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: Kizimin Gelisimi hakkinda
    Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 01:31
Merhabalar Doktor Bey

Uzun zamandir sessiz takipciniz olarak pek cok seyi sizden ogrendim ve uyguladim iyiki varsiniz

Sorum su kizim 21 aylik 95 cm boyunda ve 17 kg beni endiselendiren konu kizimin kilosu.11 aylik olana dek anne sutu agirlikli olmak kaydiyla 8. aydan itibaren ek gidalar alarak beslendi.Aynen tavsiye ettiginiz gibi anne sutu almayi birakinca direk kutu sut vermeye basladik.Gunluk beslenmemiz sabahlari biskuvili kahvalti ,oglen yogurt(200 ml civari) ,uyku sonrasi bir porsiyon meyve,aksamlari ise evde ne pistiyse etli sebze yemegi yiyor.Fakat sut icmeyi cok seviyor biraksam gunde 2 litre sutu iciyor. en son doktor kontrolumuzde doktorumuz sutu en fazla sabah ve aksam olacak sekilde gunde sadece 2 defa en fazla 400 ml vermemiz konusunda bizi uyardi.( yedigi yogurt miktariyla 600 ml ye tamamlaniyor ) simdi bir yanim bunu uygula diyor ama bir yanimda gelisme cagindaki bir cocuga haaksizlik mi yapiyorum acaba diye dusunuyor.Gun icinde diger yediklerinin miktarini fazla bulmadigi icin bir ayarlama yapmamizi istemedi.

Sizce nasil bir yol izlemeliyiz? Simdiden cok tesekkurler iyi calismalar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 10:54
Sakın o doktoru dinleme, hazır sütü seven ve içen çocuğun var, aynen devam et... Bu mamacı doktorların, tabiiki bir yalanları peşinden böyle 40 yalan daha getirir... 21 aylık ölçüleri; 81cm. boy ve 11.1kg. ağırlıktır.. Kızınız 5 yaş kilosunda, şişmanlama meyli var, aman dikkat...Boyuna göre dahi, 2.5 kilo fazlası var.. Bilakis, et ve süt haricindeki gıdaları, bilhassa hamur ve nişastaları azalt..Ayarlama yapmanız şart.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ağu 2010 Saat 10:55
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 11:34
Doktor Bey zaten asil sorunumuz o biliyorum inanmasi zor birisi bana anlatsa bende zor inanirdim ama kizim daha ekmegin tadini bilmiyor cikolata, seker , kraker birisi eline verse bile getirip bana veriyor ne olduklarindan henuz haberi yok.icinde nisasta barindiran sadece bebe biskuvisi yiyor o da sabah kahvaltisinda 7 tane .makarna pilav kesinlikle yemiyor.Simdiye kadar mama hic almadi anne sutunu birakir birakmaz kutu sute gectik. ben simdi hangi yedigini azaltayim 7 biskuvili sutlu peynirli sabah kahvaltisini mi? ( asla ceviz findik vs. koymadim kizimin kilosu yuzunden )bir porsiyon meyvesini mi? Aksam yemeginde yedigi kucuk bir kase sebze yemegini mi?

Hocam allah korusun aklima kotu seyler geliyor. Acaba kizimin baska bir rahatsizligi mi var bu kiloyu almasina sebep olan ? Gun icinde cok fazla su tuketiyor ama cok sicak iklimde yasiyoruz kis hic gormuyoruz . Gecen gun birisi cocuklarda seker hastaligindan bahsediyordu .acaba mi diyorum allah korusun .ailede hic yok seker hastasi ama eger varsa neyi takip etmek gerek hocam anlammak icin

cok tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 11:51
Korkularınız yersiz, sütle beslenenlerden korkmam, neticede boy da iyi uzadığı için, şişmanlık oluşması nadirdir.. Tabii soya çekim nedeni ile olanlarda yok değil... Çocuk şeker hastalığı ile erişkin şeker hastalığı, çok farklıdır, başlaması, seyri ve sebepleri hep farklıdır, kafanızı bunlara takmayın... Şeker hastalığına gelene kadar ondan çok daha mühim hadiseler var, bunlar bile çok nadir hastalıklar olduğundan ailelere anlatmak, (ve korkutmak)  çok sağlıklı değildir... Sadece zorlamayın, kendi istediği kadar yesin, yeterlidir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2010 Saat 02:00
cok tesekkur ederim doktor bey icimi rahatlattiniz
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:43

merhaba hocam, ben de kilo konusunda takıntılıyım, aynen kızım da 11 aylıkken sütten kesildi ve keçisütüne devam ettik,17 aylık ve  hala severek tüketiyo,inek sütü verdiğimde hem az içiyo,normal içse bile gece  daha erken uyanıyo. herneyse, kızım 17 aylık ve 13 aylıktan bu yana 10.5 kilo, 200gr alıyo veriyo... yemekleri de seçiyo. kahvaltısı sabit, biküvi,peynir, bal,pekmez, yumurta,yoğurt(3tatlı kaşığı sadece kahvaltı öğününde yedirebiliyorum) vs..

öğlen 2-3 fındık büyüklüğünde kestiğim herhangibir meyve, tahıl-sebze çorbası(ev yapımı), akşam da ya yer ya yemez(et sever)... ama süt içmeden uyumaz. endişelenmem gereken birşey var mı?-çok hareketli olduğunu da eklemek isterim...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:48
Eğer devamlı keçi sütü verecekseniz, keçi sütünde eksik olan B12 ve Folik Asit takviyelerini yapmanız gerekir..
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2010 Saat 14:53
tavsiyenizle muti tabs veriyorum ama az kaldı,arkadaşımdan vitagili duydum ve siz de bunu öneriyosunuz. 17 aylık kızıma kullanabilir miyim.. bir de 13 aylıktan buyana 10.5kg da seyretmesinormalminou sormak istiyorum.. tekrar teşekkür ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.