Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tahlil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtahlil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif sare Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: tahlil
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2010 Saat 22:46

kızımı vajina da mantar olduğu için doktora götürdük.5 ay 28 günlük rutin kontrollerden sonra hiç yapılmadığı için kan tahlili istedi.sizde değerlendirirseniz sevinirim.yüksek yada düşükleri yazıyorum.ayrıca kızım 65 cm.6,350 gram.

AST(SGOT)  69
 ALT(SGPT)  44
 Klorür(cl)serrum  108
 MCV Tam kan  77,8
 MCH Tam kan  26,7
 PLT Tam kan  501
 GRA%tam kan 24,9
 LYM%tam kan  67,6
 LYM tam kan  7
 kan üre azotu(BUN)SERUM 4
  BUNLARI GÖRÜNCE KARACİĞER ENZİMLERİ YÜKSEK 1 AY SONRA TEKRARGELİN DETAYLI İNCELEYELİM DEDİ.BU ARADA EMZİRİYORUM BİR HAFTA ÖNCE NEZLE OLDUM VE AĞIR ANTİBİYATİK KULLANDIM.BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2010 Saat 10:02
Şu "vajina'da mantar" olduğu yazan tahili nerede?? AST nin bu kadarCIK yüksekliği ile bir hastalık düşünmüyoruz, Hepatit durumlarında, "yüzlerle" ifade edilen değerler olur. Rutin kan tahlili diye bir şey yok..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2010 Saat 18:24
tahlil yok.ama vajinanın dış kısmın da büyük bir kızarıklık var.biz pişik zannediyorduk mantar olduğunu doktor söyedi.Ayrıca çok teşekkür ederim rahatladım tedirgin olmuştum.ayrıca kanımız yüksekmiş ama 3. aydan beri FERRUM kullanıyoruz günde 9 damla.Devam etmelimiyim. Ayrıca ACD3(10 damla) ve dişleri için flor (du sanırım yanımda değil tam emin değilim)gün aşırı kullanıyoruz.sizce doğru mu. şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2010 Saat 10:56
ben "vagina" dediğinizde, iç kısmı, yani kıl çıkmayan bölgeyi anlıyorum. Eğer bu kızarıklık, kıllanma olan bölgede ise, buna "-vagina mantarı-" değil, "-cilt mantarı-" denir... Basit bir mantar kremi, "Nibulen" ile hallolur. Eğer kızarıklık iç ,yani kıllanmanın olmadığı bölümde ise, bu ancak, erişkinlerde görülen bir durumdur, bebeklerde olmaz, tedaviside bu şeklilde değildir. Genellikle aşırı antibiyotik kullanımı sonucu oluşur, durup dururken olmaz.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 13:17
kusura bakmayın yanlış ifade ettim o zaman cilt mantarı.5 gündür krem kullanıyorum kızarıklık iyice azaldı.ferrum'a devam edeyim mi.1 ay sonra tekrar doktora götürüp detaylı inceleme yaptırayım mı(karaciğer enzimi yüksekdemiş ti)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 09:51
Karaciğer enzimlerindeki bu kadarCIK yükseklik, bir şey ifade etmez.. Demir tedavisi için, HGB değerini yazmanız gerekli. Bebeklerde genital bölgedeki mantarlar, daha ziyade aşırı temizlik sonucu, buradaki "doğal bakterilerin" yokolması ile oluşur. Bu bölgeyi, temiz tutun, sterilize etmeye kalkmayın.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 17:23
çook teşekkür ediyorum değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için.Sevgilerrrrrrrrrrrrrr.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2010 Saat 21:49
sizi tekrar rahatsız ediyorum ama ferrum'u tahlil falan yapmadan 3. ayda aşı olmaya gittiğimizde vermişlerdi.kanımız şu an iyi problem yok yinede kullanmalımıyımEmbarrassed
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.