Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım hasta...(burun akıntısı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım hasta...(burun akıntısı)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2234
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım hasta...(burun akıntısı)
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2010 Saat 16:24
kadir bey merhaba
3,5 yaşında kızım var. 4 gündür hasta. burun akıntısı ve öksürükle başladı. ballı limon verdim ve sterimar spreyle burnunu sürekli açık tutmaya çalıştım. 2. gün gece yatırdım ve kulağım ağrıyor dedi. kulak iltihapı düşüncesiyle hemen acile götürdük. acilde kulakta iltihap var dediler. aferin, pedifen ve cuodic şurup verdiler. dün akşamda 38 derece ateşi çıktı. şurup verince ateşini düşürdüm. 8 saat arayla tekrar şurup verdim. şuana kadar ateşi çıkmadı. burun akıntısı ve öksürüğü devam ediyor. birde ağzının içinde yara var.
ayrıca kızıma birkaç ay önce iki defa kan tahlili yaptırdım. ikisindede kansızlık çıktı. doktor en son ferimax şurup verdi. bir şişe şurubu bitirdik. tekrar tahlil yaptırmadım. ayrıca ayaklarının altıda bayağı sarı. çok sık hasta oluyor. artık ilaç içirmek istemiyorum. ne yapacağımı şaşırdım. yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 11:54
Sakın "Aferin" şurubunu verme.. Kulağında bir problem varsa, tek başına "İliadin ped. burun damlası" yeterlidir. 3 gün , günde 2x2 şer damla. Ayaklarının altının sarı olması aşırı "havuç" tüketimi ilede olur. Kansızlıkta, "solukluk" olur. İlaç almasını gerektiren durum; HGB değerinin 9.5g/dl nin altında olması durumudur.. 
Yukarı Dön
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2234
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 17:32
kadir bey tekrar merhaba
bugün kızımı üniversite hastanesine götürdük. şuanki hastalığı için 10 gün aynı antibiyotiği kullanmaya devam edin dediler.siz içir dememişsiniz bende vermek istemiyorum. bugün ilacı kestim ve sizin söylediğiniz burun damlasını aldım her iki burnuna 2 şer damla damlattım. ayrıca kızım 2 gündür ishal. antibiyotikten olabilirmi acaba? ballı limon vermeye devam edeyimmi?
daha öncede kansızlık çıktığını söyleyince kan tahlili yaptılar.
size sonuçları yazmak istiyorum.

demir   L 27     mick/dl  37-145
t.demir bağlama k. *   376   mick/dl 228-428
crp  H 1.74  mg/dl  0,5
ferritin* L 12.9  ng/ml   13-150

wbc 11.0 k/ul
neu 5.25 47.7
lym 4.53  41.2
mono . 896  8.15
eos .264  2.40
baso .054  .493

rbc 4.74 m /ul
hgb 11.1 g/dl
hct 34.1 %
mcv 72.1 fl
mch 23.3 pg
mchc 32.4 g/dl
rdw 16.1 %

plt 378. k/ul
mpv 7.42 fl
pct .280 %
pdw 16.0 10 (gsd)

bu sonuçlardan sonra kansız olduğunu söylediler ve ferra sanol şurup 3x1 ölçek verdiler.
ve ilacı en az 4 - 5 ay içmesi gerektiğini söylediler. sadece 1 ay sonra tekrar kan alacaklar ve düzelme varsa ilacın dozonu azaltacaklarmış.

kadir bey sorularım biraz uzun oldu ama ne olur kusura bakmayın.ne yapacağımı bilemiyorum ve size güveniyorum. bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim. 

Düzenleyen cansum - 19 Eki 2010 Saat 19:09

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 12:38
Kansızlığı filan yok, demir gereksiz. Antibiyotikte gerekmiyor. Basit bir Gripal enfeksiyon geçiriyorsunuz. İshal için zaten hiç ilaç kullanmadığımız için, ne sebeple olduğuda önemli değil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.