merhaba Dr hanım
oğlum Alper 34 aylık oldu hala 4-5 kilemi dışında bir kelime söylemiyor cümle kuramıyor
İzmirde çocuk psikiyatristine götürdüm alperi Temmuz ayında. Dr kreşe gitmesi gerektiğini
söyledi. Alperi geri bulduğunu söyledi. bunun için acil olarak bakıcıya son verip kreşe gitmesini istedi
bizde tayin dönemizde olduğundan beklemek zorunda kaldık. şimdi Ankaradayız ve oğlumu geçen hafta kreşe başlattık. oğlum kreşe ağlayarak gidiyor bunu sabahları gören kayınvalidem konuşmadan çocuğu göndermekle iyi yapmadığımızı ağlamasına kıyamadığını söyleyerek eşimide etkiledi. Eşim acaba konuşmadan kereşe vermekle doğru mu ettik diyor. canım sıkılıyor sanki ben annesi olarak bu duruma üzülüyorum onun için en doğru kararı veremiyormuşum gibi hissediyorum, sanki eşim ve annesi alperi daha çok düşünüyorlarmış gibi davranıyorlar. onlara bunun normal olduğunu okuduklarımdan anlatıyorum ama anlamak istemiyorlar. sonuçta alper konuşması için gidiyor kreşe sosyalleşmesi eğitim alması için
Eşimin annesi siz kreşlemi konuştunuz diyecek kadar bu olaya kısır bakıyor. Devamlı bizimle yaşamıyor kayınvalidemler. sanırım oğlana kendi bakarak bu dönemi geçirelim fikrinde ama ben oğluma bunun fayda sağlamayacağı düşüncesindeyim.
Sizce alper kreşe alışması ne kadar sürer. nasıl tepkiler verirse ben kreşe gitmeli veya gitmememil hazır değil demeliyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
İlginize teşekkürler Dr Hanım