Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zatürre?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzatürre?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: zatürre?
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2010 Saat 15:47
hocam iyi günler,
oğlum 5 yaşında 1,5 ay önce 39,5 ateş, kusma, halsizlik, baş, boğaz, sağ göğüs ve karın ağrısı, aşırı terleme, hızlı soluma şikayetleriyle dr.a gittik ve akciğer filmi neticesine de bakarak (sağ akciğerin alt kısmı tamamen beyazdı) zatürre teşhisi kondu. ancak hiç öksürük ve balgam şikayeti yoktu.
6 adet (3 gün)multicef iğne, ventolin kullandık ve antibiyotik tedavisini şurupla 10 güne tamamladık.
kontrole gittiğimizde tekrar film çekildi, muayene ve film sonuçları temiz çıktı.
20 gün sonra oğlum öksürmeye(özellikle geceleri) ve balgam çıkarmaya başladı. bir de kulaklarda ara sıra tıkanma hissi. bu dönem içinde hep kontrol ettirdik ve hep temizdi.
zatürre olduğu dönemde hiç öksürmemesine rağmen şu anda öksürükleri 15 gündür devam ediyor ve balgam çıkarıyordu giderek hafifledi ve zatürre döneminde başlayan hızlı soluması oldukça yavaşlamıştı.
dün öksürükler birden şiddetlendi 5 dk. bile ara vermeden sürekli öksürdü bazen boğulacak gibi oldu, 2 kere kustu, hiç bişey yemedi sadece sıvı aldı, soluması çok hızlandı. gün boyu uykulu bir haldeydi ve uyurken nefesini verirken inledi  gece boyu hızlı soludu ve göğüs kafesi çok çok belirgin bi şekilde inip kalktı.
bu sabah öksürüğü hafifledi, güzelce kahvaltısını yaptı ve götürdüğümüz dr. akut bronşit teşhisi koydu ve asist, ventolin ve antibiyotik verdi.
zatürre teşhisi koyan ve sürekli kontrollerini yapan dr.unu aradım durumu anlattım o da düzelme olduysa antibiyotiğe başlamayın ama ben oğlunuz için ppd testi ve tomografi istiyorum dedi.
çok korktum.
durum ne olabilir sizce. doğru olan ne ne yapmalıyım. farkındayım çok uzun oldu ama zaman ayırıp aydınlatırsanız sevinirim.
bir de zatürrede hiç öksürük olmaması normal mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118621
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 11:05
Sıra ile düzeltelim....
1- Tarif ettiğiniz zatürre tipi, (sağ alt akciğer) Lober pnömoni olup, virüslerle olur, antibiyotik gerekmez.
2-PPD, Verem şüphesinde istenilen bir testtir. Ama verem üst lobları tutar, alt lobları değil, o sebeple PPD veya Tomografi ile  uğraşmayın.
3-Çocuğunuz ağır bir gribin sebep olduğu "Lober pnömoni" yi geçiriyor, tek başına bir balgam sökücü (Perebron) günde 3x1 ölçek tok karnına vermeniz yeterlidir.Kapalı durumda öksü
rük olmaz, sonra başlar, normaldir.  
4- Sakın öksürük kesici, balgam inceltici (Asist) gibi ilaçları kullanmayın, çocuk hastanelik olur.  
5- Yastığını yükseltmenizin rahatlama açısından faydası olur.
Yukarı Dön
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2010 Saat 11:42
hocam ilginiz için, bilgilerinizi bizimle paylaşarak bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.