Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lütfen yardımcı olur musunuz?(öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlütfen yardımcı olur musunuz?(öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelioz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: lütfen yardımcı olur musunuz?(öksürük)
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 09:35

Merhaba Kadir Bey,

Dün 28 aylık oğlumu göğsü çok hırıldadığı, zor nefes aldığı ve öksürdüğü için doktora ( özel hastane) götürdük. Doktor bey göğsünü dinledi ve BRONŞİOLİT olmuş, ciğerleri dolmuş, hava verilmesi lazım. Açılmazsa bu gece hastanede yatması gerekir dedi. Acilde içinde kortizon olan bir ilaç 5 dakika aralarla üç doz şeklinde hava yoluyla verildi. Ardından ciğerleri açtığını söyledikleri bir iğne yapıldı. Akciğer filmi çekildi. Filmi mesai bittiği için nöbetçi doktora gösterdik. Önce filme baktı, sonra bize şikayetimizi sordu. Sadece bronşiolit değil, ciğerleri iltahaplanmış, sağ ciğeri %30 sol ciğeri % 10 gibi dedi. hastanede yatması gerekir dedi. Astıma çevirir ömür boyu çekersiniz falan çok korkuttu bizi. Biz hastanede yatmak istemeyince buhar makinesi alın eve, V.ntolin ve yazısından okuyabildiğim kadarıyla pulmicari 0,25 nebul hava yoluya alınacak. Navosif galiba 5 adet antibiyotik iğne ve Sekr.l şurup Verdi.  Zyrt.x şurubu 2-3 ay kullanmanız gerekir dedi. Biz doktorun duruşunu çok beğenmediğimiz için bir de filmi eski doktorumuza göstermek istedik. O da bronşiolit gibi bişey olduğunu( oğlum gitmediği için göğsünü dinleyemedi, sadece filme baktı), kendi kendine atlatabiliyorsa bunların hiçbirine gerek olmadığını söyledi. Çünkü bu yıl aynı durum 3-4 kere tekrarladı ve en fazla 1-2 günde viks ve ballı limonla, serum fizyolojikle normal hale dönmüştü. biz de hiçbir ilacı vermedik ama size de danışmak istedim içimin rahat etmesi için. Bu uygulamaları yapmalı mıydık diye. Şimdiden çok teşekkür ederim. Bu güne kadar hiç öksürük şurubu, soğuk alğınlığı ilacı vermedim, sizin sayenizde. Çok teşekkürler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119974
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 12:28
Eski maillere bakın, bu hikayenin aynısının defalarca oynandığını göreceksiniz.
1-Astım, bronşiolit gibi hastalıkların röntgen  bulgusu yoktur. Akciğer filmine bakarak Astım, bronşiolit diyorlarsa, şüpheli yaklaşın.
2- İlk hastalandığında; Peditus, Aferin gibi ilaçlar verdiniz ise, sebep bu ilaçlardır.Öksürük şurubu, soğuk algınlığı ilacı kullanmadık diyorsunuz ama bu tip ilaçları değişik nedenlerlede verebiliyorlar.  
3- Hiçbir hastalık Astım'a çevirmez, Astım olacaklar, Astımlı olarak doğarlar ve ömür boyu çekerler.. Astım tedavisi sadece kriz aralarını uzatır ve krizin çabuk geçmesini sağlar. Kesin bir tedavisi yoktur. Tedavi olduğunu sananlar, zaten Astım değildir...
4- Grip geçiriyor, bununla ilgili mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.