Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan değerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan değerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: kan değerleri
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2010 Saat 18:02
merhaba dr.kadir bey,kızım yine çok rahatsız.cuma gününden beri düşmeyen ateşi var.39.3 - 38.5 arası gidip geliyor.paranox fitil verdim dün ve bugün (calpol içiremiyorum kusuyor) 3-4 saat iyi gibi oluyor tam düzeldi derken tekrar 39 üzeri oluyor.bazen elleri ve ayakları oldukça soğuk vücudu ateşli oluyor.acile gittik gece ve kan sayımı yapıldı;

WBC      16.1

RBC        4.67

HGB        0.7

HCT         33.0

MCH        23.0

MCHC      32.5

MCV         70.5

MPV         6.1

RDW-SD  14.8

PLT           349

LYMPH %  31.6

MON %      8.2

NEU %       59.5

LYMP#       5.1

MON#        1.3

NE#            9.6

BAS%          0.3

EOS%         0.4

BAS#          0.1

EOS#          0.1

verilen ilaçlar augmentın,paranox,dolven.hocam wbc yüksek sanırım antibiyotiği ne kadar süre kullanayım.kızım son 2 aydır sürekli rahatsız.neredeyse her hafta ateşi çıkıyor ama kendiliğinden düzeliyor.çok dikkat ediyorum insan teması fazla olmasın diye ama yinede bir yere kadar oluyor.hafif grip geçirdi tam iyileşmek üzereyken annem grip oldu onunla gün içinde 3 saat kadar birarada oluyordu ondan tekrar bulaşmış olabilir mi?11 aylık ve bu kullandığı 4.antibiyotik bu bağışıklık sistemini ne hale getirmiştir.cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Düzenleyen azyeb - 06 Ara 2010 Saat 00:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2010 Saat 10:02
Antibiyotik gerekiyor. 5 gün kullanın..
Yukarı Dön
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2010 Saat 04:34
tekrar merhaba kadir bey,antibiyotiği sadece 3 gün kullanabildim ( zorla içirebildim oda tam anlamıyla içmedi ya yutmadı yada kustu ) ateşi düştü durumu iyi ama antibiyotiği yarım kullanmanın çok zararlı olduğunu okudum.tam süresiyle kullanılmazsa bakteriler daha dirençli hale geliyor kısa zamanda tekrar hasta oluyormuş.gerçekten zararı olurmu hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 11:18
Ateşi zaten düşmüş olduğundan, bir zararı olmayacak.. Ateşi devam ederken kesmemek lazım..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.