Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yüksek ateş ve böbrekler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyüksek ateş ve böbrekler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 31 May 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: yüksek ateş ve böbrekler
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 01:50
merhaba hocam,
kızım 3 yaş 9 aylık 1 ay önce öksürük başlamıştı.herhangi bi tedavi uygulamadık.limonlu bal hariç.sonra 10 gün önce öksürüğe burun akıntısı ve ateş eklendi.40.2 yi gördük.ama ben daha önceden de tecrübeli olduğumdan ateş düşürücü dahi vermedim.serum fiz kullandık sadece.ağzında koku,pas lekesi de olmadığından ve burnununda akmasından antibiyotiğe gerek olmadığınıda anladım.zaten kızımın genel durumuda o kadar kötü değildi.
soranlara ateşi var diyip ateş düşürücü dahi vermediğimizi söyleyince bizi yadırgadılar tabii.yok işte havale geçirir v.s
sizde tahmin edersiniz zaten neler dediklerini.bu insanlara anlatmakta zor.üstelik üniversite mezunu insanlar.sizi anlatınca ilk defa böyle bi dr duydum diyorlar:))
neyse kimsenin dediğini takmadıkta içlerinden biri ateş böbreklere zarar verir dedi.gerçi öyle bişey olsa siz söylerdiniz ama ben yine de sormak istedim.havaleden falan korkmuyoruz artık ama kızım ateşlendiğinde o kadar fazla su içiyor ki gerçekten böbreklere bi zararı olabilir mi ateşin diye geçmedi içimden değil.düşüncelerinizi merak ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118654
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 17:12
Ateş böbrekle zarar vermez.. Hadise şu: Streptokok enfeksiyonları zamanında iyi teşhis edilmez ve tedavi edilmezler ise, bir müddet sonra bu Streptokoklara karşı vücudun ürettiği antikorlar,muayyen bir zamandan sonra ( yapıları benzerlik gösterdiklerinden) mikrop zannederek, böbrek zarına saldırırlar ve "Glomerulonefrit" dediğimiz hastalık oluşur. Benzer durumda, kalp zarında olur ve "Akut eklem romatizması" görülür.. Bunları olabilmesi için, bu streptokokların, "Nefritojenik" veya "Kardiyojenik" olmaları gereklidir. Daha tafsilatlı bilgi benim "Beta diye bir virüs" adlı makalemda var, yazarlar bölümüne girip okuyun.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.