Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu&demir eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz enfeksiyonu&demir eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz enfeksiyonu&demir eksikliği
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 14:31
Hocam

19 aylk oğlumun 5 gun öncesinde 39 derece atesi oldu, müdahale etmedim ertesi sabah dustu sonrasnda 2 gun ateşi düşük (37) seyretti son 3 gundur de 38-39 arası, burun akıntısı mevcut hatta tıkalı, oksuruk çok nadir, nefes alışverişi dakikada 60; bu süre zarfında iştahsız sadece anne sutu alıyor, serum fizyolojik, bal limon cold mix uyguladım, illiadin ped 2 gun uyguladm, son gun ateşi rahatsız ettiği için ibufen verdim

tam kan sayımı yapıp bugun dr.a götürdüm; ciğerleri temiz, kulakları temiz, boğazları şiş wbc yuksek dedi, Losefar antibiyotik, peditus ve burnu için illiadin ped verdi, ilaçları kullanmadım beni asıl endişelendiren kan sayım esnasnda ortaya ckan demir düşüklüğü, ek testker verdi (demir bağlama vs.)

Wbc : 11.4
LYM : 2.0
MID : 0.7
Gran : 8.7
LYM% : 17.5
MID% : 5.9
GRA% : 76.6

RBC : 3.82
HGB : 7.7
HCT : 22.5
MCV : 58.8
MCH: 20.2
MCHC :34.3
RDW% :20.4
RDWa: 44.3

PLt: 254 FD
PCT : 0.16
MPV :6.3
PDW: 10.4
LPCR: 6.5

Hocam bu sonuçlara göre wbc yuksek olduğu için antibiyotik başlamalımıyım hala ateşi devam ediyor...
demirin bu kadar düşük olmasının hastalkla bir ilgisi var mıdır? ilgili testleri hastalk sonrasıı mı hemen mi yaptırmalıyım yol gözterirseniz sevinirim teşekkürlerSmile
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 15:14
WBC yüksek sayılmaz, antibiyotik gerekmez. Ama HGB değeri düşük, Demir tedavisi gerekebilir.
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2011 Saat 13:35
hocam tekrar teşekkür ediyorum; yalnız sormak istediğim bir konu var,  6.gune dayanan ateşi henüz düştü..acaba bu demir eksikliğinin hastalığın seyrinde ve ağır gecmesinde bir rolü var mıdır??

illiadin pede ara verdim, banyo yaptırdım ve aralıklarla 10 ar damla serum fizyoljik uygulamama rağmen burnunu açamadım, burun deliklerine bakıldığında kuru ama kesinlikle burnundan bir gram bile nefes alamıyor babamdan bile fena horluyor Smile üstelik suanda tek besin kaynağı olan anne sütünü ememiyor :( daha etkili bir çözümünüz varmı?? bu arada yastığına coldmix de damlatyorum ama cok tesirli olduğu soylenemez ...

ve yine sayenizde antibiyotik kullanmadımClap ne yalan söyleyeyim ateş 5 gunu aşınca ve halsizlik tırmanınca kullanmamak için kendimi zor tuttum Embarrassed 19 aylık oğlum bugüne dek Sizi tanıdığım için 1 kere bile antibiyotik kullanmadı (ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olursa kullanırız elbette)
iyiki varsınız; belki klişe gelecek  ama tüm samimiyetimle soyluyorum Allah Sizden razı olsun...

Düzenleyen fatmabek - 22 Oca 2011 Saat 01:01
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 15:22
Enfeksiyonlar, biraz anemiye sebep olurlar, iyileşince tekrar kan sayımını yaptırabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.