Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak kanamasına şurup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak kanamasına şurup

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 Oca 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak kanamasına şurup
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2011 Saat 09:57
iyi günler kadir bey geçen hafta kulak enfeksiyonu geçirip ardından kulagı kanayan kızımı kbb götürdüğümüzde kulagını basınçla ölçüm yaptılar ve kulagının kanamadan etkilendiğini söyledi ve bize rinogest adlı şurup verdi 7 gün kullanılacakmış,sizce kullanalım mı ne dersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2011 Saat 10:28
Çocuğunuzdaki hadise, geçirdiği grip sonucunda, "Öztaki" borusunun kapanması sebebi ile, orta kulağı nemli tutmaya yarayan "göz-yaşı " vasfındaki sıvının akamayıp, orta kulakta birikip zara baskı yapması ile başladı.. İlaçlı bir burun damlası ile Öztaki borusunun açılması sağlanabilirdi.. Ne antibiyotikler, nede sonu " -gest" ile  biten ilaçların hiçbir faydası olmaz.. Uygun tedavi yapılmayınca, basınç etkisi ile kulak zarı delinir ve bu sıvı dışarı akar.. Ağrı anında geçer ve gergin haldeki kulak zarının büzüşmesi ile delik kapanır. Kesinlikle kulağa bir şey damlatmayın, sadece "İliadin ped. damla veya sprey , 3 gün; günde 2x2'şer damla BURNUNA damlatın.. 3. günden sonra, 1 hafta serum fiz. kullanın. 
Yukarı Dön
selege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 Oca 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2011 Saat 10:57
çok teşekkürler kadir bey geçe hafta 3 gün ortivem damlattım burnuna bir gün ara verip  serum fiz.damlattım şimdi yine ortiven damla veriyorum illadin almaya gerek varmı? birde kadir bey geniz akıntısı çok fazla ne tavsiye edersiniz saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2011 Saat 10:05
otrivin ve İliadin benzer ilac, hangisi varsa... Geniz akıntısı için serum fiz. uzun süre kullanın..
Yukarı Dön
selege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 Oca 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2011 Saat 10:50
teşekkürler kadir bey aile hekimimiz gibi oldunuz ve sizden çok şeyler öğrendim allah sizden razı olsun iyiki tanımışım sizi saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.