Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mamaya devam etmelimiyim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMamaya devam etmelimiyim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: Mamaya devam etmelimiyim
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2008 Saat 16:19
Merhaba  Benal  Hanım...

Öncelikle "mutlu seneler"

4.5 aylık bir kızım var...Doğum kilosu 3.530(3.330 e kadar düşmüştü ve 3 hafta kilo almamıştı)geçirdiği enfeksiyondan dolayı 1 ay kadar kilo alımı çok düşüktü.Doktor düşük bulduğu için(toparlanması için)bebelac sütlü pirinçli ve meyveli pirinçli(sabah ve akşam sadece,diğer zamanlar emziriyorum)kaşık mamasına başlattı.Fakat kızım kabız oldu.Bazen 3 gün yapmadığı oluyor,çok zorlanıyor.Kayısı kompostosu yapıyorum,bazende püre gibi veriyorum,yapıyor.Sizce mamaya devam etmelimiyim?kabızlığı önlemek için?Kızımın şuanki kilosu 6.300 gr.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2008 Saat 18:30
Merhaba...
Acaba kabızlığının sorunu(nedeni)  inek sütü alljsi mi?. emin olmak gerek. Bundan sonra karar verilmeli neyle besleneceğine. Doktorunuza danışmalısınız. Sevgiler...
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 12:46
Merhaba  Benal  Hanım...

Size sormak istediğim soru,Bebeğim kabız iken çok idrar yapıyordu ıkınırken bazen 8 kez bazen daha fazla.

15 günde 400 gram almıştı,fakat bu hafta hiç kilo almamış hala 6.300gr.
Sabah ve akşam sütlü pirinçli mama veriyorum,fazla yemiyor en fazla 7 -8 kaşık.Ne yapmalıyım?nedeni kabızlıktaki  sık idrardan olabilirmi?enfeksiyon tekrarlamış olabilirmi?ilçedeyiz doktora ancak yarıyıl tatilinde gidebileceğiz.

bebeğim henüz 4.5 aylık,eşim sadece anne sütü vermemi söylüyor nedeni ise,mamanın,pürenin anne sütünün özelliğini kaybettirdiğini söylüyor.

İlk kez anne olduğumdan  kendimi suçlamaya başladım,benmi birşeyleri yanlış yapıyorum diye.Lütfen beni aydınlatırmısınız?

teeşekkürler
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 13:17
Merhaba...
Bebeğinize mümkün olduğu kadar anne sütü verin. İdrar yollarında iltihap olmadığından emin olun. Elma ve özellikle kabızlık nedeniyle armut suyu ve püresi başlayabilirsiniz. HAzır mamaları önermiyorum. Suçlanacak bir şey yok. Sevgiler...
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2008 Saat 10:26
Merhaba  Benal Hanım...

Kusura bakmayın sizi tekrar rahatsız ediyorum.Ama sizin fikriniz benim için çok önemli.Kızıma dediğiniz gibi elma püresi,kayısı marmelatı  püre haline getirip veriyorum(armut henüz deneyemedim)ve bol bol emziriyorum.Pazartesi günü 5.ayımız doluyor,Yoğurt veya başlamam gereken bir şey varmı?bebeğim su içmek istemiyor,çıkarıyor ne yapmalıyım?biberonla mı alıştırma bardağı mı kullanmalıyım?şuanki kilosu 6.410 gr boyu 64.5 cm (son 1 ayda 510 gr aldı)normalmi sizce?Kaka rengi yeşil genelde,ek gıdalara başladığımızdan beri,ek gıdalardan dolayımı acaba?

Ayrıca belirtmek istediğim bebeğim sadece sırt üstü yatıyor,yan yatmayı sevmediği için dönmüyor da.Döndürmek için çevirmeye çalışırken direniyor tüm gücüyle.Ama çevirdiğim zaman elini kurtarıp başını,gövdesini kaldırıp  bana dönüp gülüyor.Çok hareketli bir bebek aslında sürekli hareket halinde.Okuduğum kadarıyla bu aylarda dönmeli demiştiniz.Bir sorun varmıdır?Dönmeyi oyun haline getirmek için yerde aktivite toplarını yuvarlıyorum,oynuyorum  bir öneriniz varmı?

Anlayışınız,sabrınız,yanıtlarınız için "sonsuz teşekkürler"

Düzenleyen sunacumen - 12 Oca 2008 Saat 16:29
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 22:31

Merhaba...

1. Süt allerjisi konusu aydınlatılmadan yoğurt önerilmemeli.
2. Susamak beyin kontrolündedir. Bebeğiniz susarsa su  içer.
3. Kilosu - boyu normal.
4. Kakası normal ek gıdalar nedeniyle değişir.
5. Biberon ya da kaşık tercihi size bağlı.
Sabırlı olun. Her beebk kendi zamanı gelince herşeyi yapar. Sizin zorlamanıza gerek yok. Sevgiler...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.