Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
MaRaL
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3238
|
Konu: çocuklarin egitimi Gönderim Zamanı: 19 Şub 2011 Saat 17:35 |
merhaba doktor hanim kizim 29 aylik konu$masi akici deil sohbet edebilmek için ama herseyi yarim cumleylede olsa soyler , anlar , neyin yapilmasi gerektigini yapillmamasi gerektigini bilir, i$ine geleni uygular o ayri 
duvarlarimiz $u an onun ressamlik denemeleriyle doldu kaldi kizdim, guzellikle soyledim hiç biri kâr etmio yine yapio , kalemi eline geçirmeye gorsun
en son sandalyeye koydum, ilk defa orada bekleme cezasi verdim , ben soyleyene kadar inmedi ordan , dersini aldigini pek sanmiyorum ama zamanla gorucem tabi aslinda çok yaramaz deildir her çocukdaki olan $eyler bizdekide ama yinede ona bir$eyler ogretmenin yolunu bulmak istiyorum ornegimdeki gibi bi ceza yi siz uygun goruyormusunuz.. yanli$sa dogrusu nedir , bana bu konuda yardimci olursaniz çok sevinirim
bide 10 aylik karde$i var , verdigim ceza karde$ kiskançligini etkilermiki onu sevio beni sevmio gibi du$unurmuki
|
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2011 Saat 17:50 |
birde doktor hanim ona puzzle almi$tim tahta $ekiller olan tek parça olanlar çok kolay geliyo , araamadan yapi$tirio yerine
iki parçali olanindan vardi , yani 1 sayisi var altinda birle$mesi için 1 gemi var , digr sayilarda boyle , ba$ta ariyordu $imdi onuda ezberledi hemen koyuverio hepsini yerine , boyle kolay oluncada alip firlatiio zevk almio galiba çabuk bulunca :)
sevio onlarla oynamayi, ben $u an nasil bir$ey alabilirim zihinsel geli$imi için, puzzle un daha zorunumu alayim yada onerdiginiz ba$ka bi oyun varmi
|
|
 |
Nilçin DoyranBengisu
Katılımcı Üye
Puanlar: 193
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2011 Saat 00:00 |
Merhabalar,
Kızınızın konuşma gelişimini artırmak için yapılacak etkinliklerden biri de kitap okumak, birlikte sohbet etmek ve hikayeler anlatmak ile daha da gelişebilir. TV'yi kısıtlamayı da unutmayın onun yerine birlikte oyun oynayın ya da kitap okuyun. Duvarları boyama konusunda şunu söyleyebilirim ki önüne boyama kitabı ya da kağıt koyun onları boyaması için teşvik edin. Belki küçük bir masa ve sandalye de bunun için cazip bir şekilde kullanılabilir. Sandalyede oturarak ceza konusunda biz buna "ara verme" deriz. Çocuğun yaşına paralel dk tutmak yeterlidir, ara verme bir etkinliğe ara verme ya da sevdiği bir şeyden mahrum bırakma olarak değerlendirilip sonra yaptığı şeyin ne olduğu, ondan beklenenin ne olduğu konuşulmalı muhakkak. Birde çabuk sıkılması ve oyuncakları ezberlediği için yeni oyuncaklardan söz etmişsiniz. Bunun için oyuncakları belirli dönem kaldırın sonra yeniden çıkarın o zaman daha cazip olacaktır. Sevgiler
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2011 Saat 23:35 |
çok te$ekkurler tv yi elimden geldigi kadar kismaya çali$iorum konu$masi her gecen gun biraz daha iyile$io , bazen oyle bi kelime soyluyoki $a$ip kaliom :)
size ba$ka bi sorum var doktor hanim kizim normalde kendi kendine uyyabilen bi çocuk ,4 aylikdan beri yatagina koyup çiakrim oda uyur, uzun zamandir sorun ya$amioduk ama son gunlerde uykusu oldugu halde uyumak istemedigini soyluyo burnunu temizlememden nefret eder, onu serum fizyolojikle tehdit edersem tamam uyyucam dio yoksa uyutamiom ba$larda koalyima geliodu ama bu her uykuya geçi$de olmaya ba$ladi bende korkmaya ba$ladim dupe duz tehdite girio, sakincalimi bi$eymi bu devam ediyimmi onemsizse yada yarin oda beni mi tehdit edecek boyle gidersem :(
|
|
 |
Nilçin DoyranBengisu
Katılımcı Üye
Puanlar: 193
|
Gönderim Zamanı: 01 Mar 2011 Saat 21:27 |
Uykusu için veya başka şeyler için tehdit etmeyin ya da birşeyleri yaptırmak için rüşvet de vermeyin. Onun yerine anlayacağı şekilde anlatın, uykuya geçene kadar yanında olacağınızı, gece lambasının yandığını, seslenince onu duyacağınız mutlaka söyleyin. Kardeşden dolayı bazen çocuklar bebeklik dönemlerine geri dönerler böylelikle annelerinin onlarla tekrar ilgileneceklerini zannederler. Burda onun büyüdüğünü eskiden onun da bebek olduğunu bu şekilde beslendiğini,uyutulduğun anlatın. Sevgiler
|
 |