Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - A grubu Beta Virüsü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumA grubu Beta Virüsü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifselim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: A grubu Beta Virüsü
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2011 Saat 01:22
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 7 yaşında ve ilkokul 1.sınıfa gidiyor.Okula başladığımızdan beri 4 kez falan boğaz enfeksiyonu geçirdik.Geçen ay geçirdiğimiz enfeksiyon biraz şiddetliydi ama antibiyotik tedavisiyle hemen atlatmıştık.
Şimdiyse Çarşamba gününden beri hastayız ama bildim bileli ilk kez kızımın bu kadar hasta olduğunu söylemeliyim.Perşembe akşamı gittiğimiz acilde boğazında kabarcıklar tespit edildi ve Kefsid 250 mg antibiyotik verildi.Antibiyotiği kullanıyoruz ama kızımda henüz bir iyileşme hissedemedik.Düzelir gibi oluyor sonra birden ateşleniyor ve yine yataklara düşüyor kaç gündür.
Tabii endişelenip meraklanınca araştırdım ve antibiyotiğin A grubu Beta mikrobuna yönelik olduğunu farkettim.Sizin makalenize de ulaştım..Kızımın bademciklerinde kabarcıklar var ve lime lime görünüyor.Benimse kullandığımız antibiyotiğin işe yaramasıyla ilgili endişelerim var.Pazartesi KBB uzmanına götürmeyi düşünüyoruz.Ama öncelikle sizin fikrinizi almak istedim.Nasıl bir yol izlemeliyiz? Gerçekten çok endişeliyim..Fikir verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim..İyi çalışmalar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2011 Saat 10:21
A grubu Beta Hemolitik Streptokok, Virüs değil bakteridir.. Son derecede zavallı bir bakteri olup, hücre çeperindeki bir özellik nedeni ile dünya var olduğu sürece hiçbir penisilin veya penisilin grubu antibiyotiğe direnç kazanamaz. Tek doz penisilin ile 12 satte silinir gider. Uzun süreli tedavi, tekrar alınmasını önlemek içindir, bazı doktorların iddia ettiği bibi, kökü kazınsız diye değil . Sizin çocuk bu kadar antibiyotik ile  düzelmedi ise, Virütik enfeksiyon geçiriyor demektir, hiçbir antibiyotik etki etmez..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Mar 2011 Saat 10:40
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 17:03
Cevabınız için teşekkür ederim Kadir Bey..
KBB uzmanına götürdük.Haklısınız Beta ile ilgili birşey çıkmadı.
Teşhis: Bademciklerde iltihap var.Ama asıl önemli olan Kulak egzeması ve kulakta sıvı birikmesi varmış.
Yeni bir antibiyotik kullanmamız gerekecek.(Augmentin ES 600/42.9 mg)
Antibiyotiğin dozu kızımıza göre yüksekmiş ama kullanmalıymışız.Kulakta işitme kaybı ihtimali var dedi.:(
Bunun dışında İliadin damla 2x2 ve Rinogest 2x1 kullanacağız..

Düzenleyen elifselim - 29 Mar 2011 Saat 23:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2011 Saat 11:41
Zatürre aşılarını yaptırdı iseniz, bu kulak iltihabının bakterilerle olmasına imkan yok.. Büyük bir ihtimal ile "Virütik".. Mutlaka İliadin ped. damla, günde 2x2'şer damla her iki buruna 3 gün kullanın.. Şimdiye kadar hiç bu şekilde işitme kaybı olmuş hastam olmadı.. Rinogest akıntıyı koyulaştıracağı için, tavsiye etmem..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2011 Saat 12:00
Doktor Bey,aslına bakarsanız hastalanmadan bir gün önce ilkokul 1.sınıflara yapılan Karma aşının ikincisini vurulmuştuk.Bilmiyorum onun içinde tam olarak hangi aşılar vardı.Ama doktorlara sorduğumda bu aşıyla ilgili olamayağını söylemişlerdi.
Bebeklik sürecinde de Sağlık Bakanlığı'nın uygulattığı bütün aşıları olmuştuk.İçinde zatürre var mıydı,hatırlayamıyorum.
Ben bugün de gittim aile hekimimiz vasıtasıyla kan testi yaptırdım,henüz sonucunu almadım.
Bir de bu doktorumuz da Kefsid'in yetersiz kalmasından dolayı hastalığın bu kadar uzun sürmüş olabileceğini söyledi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2011 Saat 12:38
Kefsid, baya etkili bir antibiyotiktir, ilaca çamur atmasınlar... Tesirli olmaması, hastalığın bakteriel değil, virütik olmasından. Ne verirseniz verin, hastalık belli süreçleri takip edecektir. Önce antibiyotiği dayarlar, tesirli olmayınca iğne verirler, oda tesir etmezse, Allerji derler... Bunların hiç "Grip" teşhis ettikleri görülmemiştir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 13:52
Kadir Bey kusura bakmayın çok vaktinizi aldım ama son olarak kızımın tahlil sonuçlarını paylaşmak istedim sizinle:
Açlık şeker,hormon,kan sayımı,üre ve CRP değerlerine bakıldı.
Bunlardan ortalamanın dışında çıkanlar:
CRP: 0.962 mg/L
FT3: 6.57
BUN: 8 mg/dL

Şimdiden teşekkür ederim,sağolun..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2011 Saat 09:47
Benim aradıklarım bunlar değilki!!!  Bana lökosit(WBC) değeri lazım..Hastalığının bu testlerle hiçbir alakası yok.. Eğer WBC değeri var ve normal değerde ise, hiçbir antibiyotik tesirli olmayacak demektir, çocukmu kandırıyorlar??
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.